Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Galite juos kepti kasdien ir jums nebus nuobodu. Patys skaniausi ir greičiausi kada nors pagaminti arbatos sausainiai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pirmuosius sausainius sukūrė iraniečiai, tiksliau – persai, VIII a. pr. m. e. Praeities sąrašas nelabai priminė tai, ką dabar valgome prie arbatos. Jis buvo mažiau saldus, nesaldus ir kepamas ilgoms kelionėms, nes nesugesdavo

. Tačiau kai tik sausainiai pasiekė Europą, su jais pradėta įvairiai eksperimentuoti. Ypač sausainiais susidomėjo prancūzai, kūrę įdarus ir tešlą saldumynams

. Taigi iš pasenusių mažų duonos pyragėlių sausainiai pamažu virto gardžiu desertu.

Pasigaminkime šiuolaikinius greituosius sausainius iš paprastų ingredientų

.

Sausainių ingredientai:

  • grietinė – 120 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • sviestas – 100 g;
  • miltai – 280 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • raugo – 1 šaukštelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Riešutai – 120 g;
  • cukraus – 80 g.

Biskvito paruošimas:

Kiaušinį dubenyje sumaišykite su grietine. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska, sudėkite sviestą

. Sviestą ištrinkite su miltais iki kreminės konsistencijos smulkių trupinių

. Į kreminius trupinius supilkite grietinės ir kiaušinio mišinį, išminkykite elastingą ir minkštą tešlą

.

Uždenkite tešlą dangčiu ir palikite šiltai 15-20 min.

Rekomenduojame:  Keptų cukinijų skonis geresnis nei mėsos. Turkijos verslininko žmona pasidalijo receptu: viskas paruošta per 60 minučių.

Įdarui riešutus susmulkinkite iki smulkių trupinių

.

Cukrų sumaišykite su riešutų trupiniais

ir tešlą iškočiokite stačiakampiu. Įdarą užbarstykite ant tešlos 3 cm nuo platesnio krašto. Tolygiu sluoksniu paskirstykite įdarą ant paviršiaus.

Suvyniokite tešlą į ritinėlį, šiek tiek paspauskite, kad jis būtų plokštesnis.

Можно печь хоть каждый день и не надоедает. Самое вкусное и быстрое печенье к чаю

Patepkite vyniotinį kiaušinio tryniu ir padalykite į porcijas.

Можно печь хоть каждый день и не надоедает. Самое вкусное и быстрое печенье к чаю

Šakute arba formavimo peiliu sausainių paviršiuje padarykite raštą. Perkelkite į pergamentu išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Можно печь хоть каждый день и не надоедает. Самое вкусное и быстрое печенье к чаю

Gausite saldžių riešutinių sausainių.

Можно печь хоть каждый день и не надоедает. Самое вкусное и быстрое печенье к чаю

Jie jums patiks labiau nei parduotuvėje pirkti sausainiai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *