Sekite mus Facebook'e!
Kada, jei ne vasarą, norisi mėgautis šviežiomis salotomis? Norime jums pasiūlyti išties puikų receptą, kuris puikiai tinka šiltą vasaros dieną, kai nesinori sunkaus maisto.
Keturioms porcijoms jums reikės:
Vištienai:
- 450 g vištienos krūtinėlės
- 4 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio balzamiko acto
- 1 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio raudonėlio
- 1 nedidelio pasmulkinto svogūno
- 2 skiltelių susmulkinto česnako
- 1 citrinos sulčių ir patarkuotos žievelės
- Žiupsnelio paprikos miltelių, druskos ir pipirų
Salotoms:
- 30 gramų krutonų (duonos skrebučių)
- 300 g romaninių salotų
- Skardinės avinžirnių
- 150 g vyšninių pomidorų
- 2 didesnių agurkų
- Fetos sūrio, avokado, alyvuogių, žolelių – pasirinktinai, papuošimui
Padažui:
- 50 g alyvuogių aliejaus
- 2 citrinų sulčių ir patarkuotos žievelės
- 2 arbatinių šaukštelių raudonojo vyno arba balzamiko acto
- 2 arbatinių šaukštelių tahini (sezamų pastos)
- 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
- 2 arbatinių šaukštelių medaus
- Druskos ir pipirų
Recepto eiga – labai paprasta. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Marinuokite su prieš tai aprašytais prieskoniais ir palikite bent 15 min. Idealiu atveju – šaldytuve per naktį. Iškepkite vištieną keptuvėje.
Susmulkinkite ingredientus salotoms ir sumaišykite. Pasiruoškite padažą – suplakite visus ingredientus atskirame inde, kol jie taps vientisa mase. Jei manote, jog padažas kiek per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens.
Sudėkite salotas, keptą vištieną, krutonus. Jei norite, padekoruokite fetos sūriu, avokadu ar žolelėmis. Užpylę padažą valgykite nedelsdami. Skanaus!
