Sekite mus Facebook'e!
Jei mėgstate klasikinius įdarytus kopūstus, siūlau jums paprastesnę šio patiekalo versiją, kurioje vietoj kopūstų bus naudojamos cukinijos.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 700 g;
- svogūno, 2 vnt;
- morkų, 1 vnt;
- 200 ml pomidorų sulčių ir verdančio vandens;
- druskos ir cukraus po 1 šaukštelį;
- maltos mėsos, 300 g;
- ryžiai, 100 g;
- augalinis aliejus, 3 šaukštai;
- prieskonių, žolelių.
Gaminimo procesas
Svogūnus supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti, pakepinti augaliniame aliejuje, kol išvirs.
Ryžius nuplauti ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti 5 min.
Dalį daržovių išimti iš keptuvės, atvėsinti
. Likusias daržoves užpilti pomidorų sultimis, įberti druskos ir cukraus, išmaišyti ir troškinti.
Cukiniją daržovių skustuku supjaustyti griežinėliais
.
Juos pasūdykite ir palikite 5 min. nusausinti sietelyje.
Į
faršą
suberkite ryžius, daržoves
ir
prieskonius, druską, aromatines žoleles ir prieskonius
. Ant kiekvieno cukinijos griežinėlio uždėkite faršo ir suvyniokite suktinukus
.
Suktinukus
sudėkite
į gilią keptuvę, supilkite daržoves ir pomidorus, įberkite druskos ir cukraus, pipirų mišinio, supilkite vandenį.
Troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 45 minutes.
Įdėkite lauro lapą ir troškinkite 5 minutes. Palikite po dangčiu 15 minučių ant stalo.
Šį kvapnų grožį patiekiu su bulvėmis, makaronais, salotomis ir kitais patiekalais.
