Sekite mus Facebook'e!
Daniškos burokėlių ir silkės salotos – tradicinis skandinaviškas patiekalas, kuris patraukia dėmesį ryškia spalva, sodriu skoniu ir maistine verte. Salotose dera tokie paprasti ir prieinami ingredientai kaip virti burokėliai ir sūdyta silkė, todėl tai idealus pasirinkimas tiek kasdieniniam stalui, tiek šventėms.
Burokėliai salotoms suteikia sodrią bordo spalvą, o jų saldus skonis puikiai kontrastuoja su silkės sūrumu, sukurdamas darnų derinį.
Danų virtuvė tradiciškai pirmenybę teikia paprastumui ir natūraliems skoniams, o burokėlių ir silkės salotos puikiai atspindi šią filosofiją. Jis dažnai patiekiamas su tirštais kreminiais padažais ar užpilais. Šios salotos ne tik papuoš bet kurį stalą, bet ir bus puikus pagrindas pažinti Danijos kulinarines tradicijas.
Ingredientai:
- virti burokėliai – 2 vnt .;
- svogūnas – 1 vnt .;
- silkės filė – 1 vnt .;
- žalieji žirneliai – 180 g;
- krapai – krūva;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- žalieji svogūnai – krūva;
- Adyghe druska – 2 šaukšteliai;
- obuolių sidro actas – 2 šaukštai;
- grūdėtos garstyčios – 1 šaukštelis.
Daniškų salotų paruošimas: Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į dubenį su verdančiu vandeniu. Nuluptus virtus burokėlius supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat ir nuluptą silkę.
Nupilkite vandenį nuo svogūno ir sudėkite jį su silke ir burokėliais į salotų dubenį. Atskirai sumaišykite Adyghe druską su obuolių sidro actu, augaliniu aliejumi ir garstyčiomis.
Šiuo mišiniu pagardinkite salotas ir išmaišykite. Į salotas suberkite žaliuosius žirnelius ir smulkintus žaliuosius svogūnus bei krapus ir išmaišykite.
Pasirodo, tai paprastos salotos, kilusios iš Danijos. Šis patiekalas tinka užkandžiui arba kaip šventinis užkandis.
