Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti pomidorai yra vienas populiariausių žiemai namuose gaminamų patiekalų. Pomidorai, užpilti sūrymu su actu ir druska, įgauna ryškų, šiek tiek rūgštoką skonį.
Žmonės pradėjo marinuoti daržoves seniai, kai dar nebuvo šaldytuvų
.
Tuomet atsirado specialių būdų, kaip išsaugoti maistą žiemai
. Pirmieji receptai pasirodė Rytų Europoje ir Azijoje. O kai XVI-XVII a. į Europą buvo atvežti pomidorai, taip pat iš karto imta marinuoti, kad daržovės ilgai išsilaikytų.
Dabar marinuoti pomidorai valgomi kaip užkandis arba patiekiami su mėsa, keptomis bulvėmis
.
Jų taip pat dedama į salotas kaip garnyro.
Papasakosime, kaip paruošti skanius marinuotus pomidorus
Ingredientai: pomidorai, kurių sudėtyje yra pomidorų, kurių sudėtyje yra pomidorų, kurių sudėtyje yra pomidorų:
- Vanduo – 1 litras;
- Pomidorai;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Cukrus – 4 šaukštai;
- actas 9% – 4 valg. šaukštai;
- Citrinos rūgštis – 1 šaukštelis.
Marinuotų pomidorų paruošimas:
Į sterilizuotus stiklainius sudėkite pomidorus iki kaklelio, užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite stiklainius dangteliais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20-25 min.
Tada iš stiklainių išpilkite vandenį į didelį puodą. Į puodą
supilkite
vandenį, suberkite druską ir cukrų, marinatą užvirinkite
. Į verdantį marinatą supilkite citrinos rūgštį arba actą pagal skonį. Supilkite marinatą į pomidorų stiklainius, užsukite dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis.
Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir palaukite, kol visiškai atvės. Taip gausite paprastus marinuotus pomidorus be prieskonių ir žolelių.
