Cukinijų salotos – nuostabus ir sveikas patiekalas, galintis puikiai papildyti jūsų stalą. Cukinijos, kilusios iš Centrinės Amerikos, jau seniai išpopuliarėjo kulinarijos pasaulyje dėl švelnaus skonio ir mažo kaloringumo. Juose gausu vitaminų A ir C, taip pat kalio ir magnio, todėl jie yra idealus produktas besirūpinantiems savo sveikata.
Cukinijų salotas galima ruošti įvairiai: žalias, lengvai paskrudintas ar net marinuotas. Ši universali daržovė puikiai dera su įvairiais ingredientais – šviežia, kepta ar kepta.
Į cukinijų salotas dažnai dedamos šviežios daržovės, pavyzdžiui, pomidorai, agurkai ir paprikos, žolelės.
Mes jums pasakysime, kaip paruošti cukinijų salotų užkandį
Ingredientai:
Cukinijos – 700 g;
Pomidorai – 2 vnt.;
Kiaušiniai – 1 vnt.;
Česnakai – 3 gvazdikėliai;
Cilantro yra krūva;
Petražolės yra krūva.
Ingredientai padažui:
Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
Sojų padažas – 2 šaukštai;
Garstyčios grūduose – 2 arbatiniai šaukšteliai;
Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
Chmeli-suneli – ½ šaukštelio;
kalendra – ½ arbatinio šaukštelio;
Druska – ½ šaukštelio.
Cukinijų salotų paruošimas:
Cukiniją supjaustykite dideliais gabalėliais, įberkite druskos ir išmaišykite giliame inde. Palikite cukinijas 10 minučių, per tą laiką supjaustykite kubeliais pomidorus.
Smulkiai supjaustykite petražoles ir kalendrą, česnako skilteles per spaudą perkelkite į žalumynus. Cukinijas lengvai pamirkykite popieriniu rankšluosčiu, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir ant jo išdėliokite cukinijas. Kepkite cukinijas iki auksinės rudos spalvos 7-8 minutes.
Kai cukinijos atvės, sumaišykite jas salotų dubenyje su pomidorais ir žolelių bei česnako mišiniu. Padažui alyvuogių aliejuje sumaišykite sojų padažą, garstyčių pupeles, citrinos sultis, cukrų, suneli apynius, kalendrą ir druską.
Supilkite padažą į salotas ir gerai išmaišykite. Palikite salotas šaldytuve 1,5 valandos.

Dėl to turime skanų cukinijų užkandį. Šis receptas tinka kebabams arba individualiam naudojimui.