Sekite mus Facebook'e!
Cukinija yra universali daržovė, plačiai naudojama kulinarijoje. Joje yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų, mineralinių medžiagų ir skaidulų, o kalorijų joje nedaug. Cukinijų
plokštainis – skanus ir sveikas patiekalas, kurį galima paruošti įvairiais būdais. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies. Cukinijų plokštainiai būna minkšti ir švelnūs viduje ir traškūs išorėje.
Šį patiekalą galima papildyti įvairiais padažais ir prieskoniais, kad jis įgautų dar daugiau skonio.
Išsikepkite cukinijų plokštainį.
Sudedamosios dalys: 1:
- Cukinijos – 2 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- raudonasis svogūnas – 1 vnt;
- morkos – vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- pipirai – 2 vnt;
- paprikos;
- česnakų milteliai;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- pienas – 250 ml;
- miltai – 200 g;
- kildinimo medžiagos – 1 valgomasis šaukštas;
- sūris – 150 g.
- kečupas – 50 g;
- majonezo – 50 ml;
- sojų padažas – 40 ml;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.
Cukinijų plokštainio paruošimas:
Cukiniją supjaustykite plonomis ilgomis juostelėmis. Cukinijas sumaišykite su druska ir palikite mirkti 10 min.
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūną keptuvėje 2-3 min.
Morkas sutarkuokite daržovių skustuku taip pat, kaip ir cukiniją. Sudėkite morkų šiaudelius ant svogūnų ir kepkite 2-3 min.
Česnaką smulkiai supjaustykite ir sudėkite prie svogūnų ir morkų
.
Nulupkite paprikos vidų, supjaustykite nedideliais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę
. Daržovių mišinį pasūdykite, pabarstykite paprikomis ir česnakų milteliais, išmaišykite ir kepkite 5-7 minutes. Tuo tarpu išspauskite cukinijas nuo skysčio
. Sudėkite cukinijas ir keptas daržoves į dubenį
.
Atskirame dubenyje išplakite ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos
, į kiaušinius supilkite pieną, tada suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Supilkite tešlą į daržoves ir išmaišykite
. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą su daržovėmis ant kepimo skardos, paskleiskite ją po visą paviršių.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo plokštainio viršų. Kepkite plokštainį 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Majonezą sumaišykite su kečupu ir sojų padažu, į jį suberkite susmulkintus žaliuosius svogūnus.
Gausite puikų cukinijų plokštainį su įdomiu padažu. Cukiniją recepte galima pakeisti įprasta cukinija.
