Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų salotos yra puikus ir sveikas patiekalas, kuris gali puikiai papildyti jūsų stalą. Iš Centrinės Amerikos kilusios cukinijos dėl savo subtilaus skonio ir mažo kaloringumo jau seniai populiarios kulinarijoje. Jose gausu vitaminų A ir C, taip pat kalio ir magnio, todėl jos puikiai tinka besirūpinantiems sveiku maistu. Cukinijų
salotas galima ruošti įvairiais būdais: žalias, lengvai apkeptas ar net marinuotas. Ši universali daržovė puikiai dera su įvairiais ingredientais – šviežiomis, keptomis ar keptomis.
Dažnai į cukinijų salotas dedama šviežių daržovių, pavyzdžiui, pomidorų, agurkų ir paprikų, žolelių.
Papasakosime, kaip paruošti salotų užkandį iš cukinijų
Ingredients:
- Sudėtis: cukinija – 700 g;
- Pomidorai – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- kalendros – saujelė;
- petražolės – ryšulėlis.
Padažo ingredientai:
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
- Sojų padažas – 2 šaukštai;
- grūdinės garstyčios – 2 šaukšteliai;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- „Hmeli-Suneli” – ½ šaukštelio;
- kalendros – ½ šaukštelio;
- Druska – ½ šaukštelio.
Cukinijų salotų paruošimas:
Supjaustykite cukiniją stambiais gabalėliais, pasūdykite ir sumaišykite giliame dubenyje. Palikite cukinijas 10 minučių, tuo pat metu supjaustykite pomidorus kubeliais
, smulkiai sukapokite petražoles ir kalendras, įspauskite česnako skilteles į žalumynus
.
Cukinijas lengvai pamerkite į popierinį rankšluostį, įmuškite kiaušinį ir sumaišykite
. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite cukinijas. Kepkite cukinijas 7-8 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Kai cukinijos atvės, salotinėje jas sumaišykite su pomidorais, žolelių ir česnakų mišiniu. Padažui alyvuogių aliejuje sumaišykite sojų padažą, garstyčių sėklas, citrinos sultis, cukrų, apynius, kalendrą ir druską.
Padažą supilkite į salotas ir gerai išmaišykite
.
Palikite salotas šaldytuve 1,5 valandos.
Rezultatas – turime gardų cukinijų užkandį. Šis receptas tinka kebabams arba naudoti atskirai.
