Sekite mus Facebook'e!
Cukinija tešloje – paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas vasaros pietums ar vakarienei. Išorėje jos būna traškios, o viduje – minkštos, o receptų įvairovė leidžia kiekvienam rasti idealų variantą. Cukinijose
gausu vitaminų ir mineralų, kurie būtini žmogaus sveikatai palaikyti. Jose taip pat yra skaidulų, kurios padeda gerinti virškinimą. Dėl mažo kaloringumo cukinijos dažnai naudojamos dietinėse mitybos programose
. Cukinijas tešloje galima paruošti įvairiais būdais: jos gali būti gruzdinamos, kepamos keptuvėje arba kepamos orkaitėje. Tešla taip pat gali būti įvairi: iš miltų, kiaušinių, džiūvėsėlių ar net sūrio.
Sudedamosios dalys: cukinijos:
- Sudedamosios dalys: cukinijos – 2 vnt;
- Miltai – 2 valg;
- krakmolo – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- česnako – 1 skiltelė;
- krapai – 20 g.
Cukinijų paruošimas tešloje:
Cukinijas nulupkite nuo žievės ir supjaustykite skersai nedideliais griežinėliais. Cukinijų griežinėlius sumaišykite su miltais, krakmolu, kiaušiniais, išmaišykite ir druska.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite cukinijas, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite cukinijas į dubenį, suberkite į jas česnako skiltelę, susmulkintus krapus ir išmaišykite.
Gausite skanias cukinijas tešloje. Jas galima patiekti su mėsa, žuvimi, taip pat valgyti tiesiog su grietine.
