Citrinų pyragas – tai desertas, kuriame nuostabiai dera paprastumas ir ryškus skonis. Švelni, lengvos trapios tekstūros tešla ir gaivus citrinų įdaras sukuria saldumo ir citrusinės rūgštelės harmoniją. Šis pyragas tinka tiek šiltas, tiek atšaldytas, o jo aromatas pripildo namus jaukumo nuo pirmųjų kepimo minučių.
Dėl savo universalumo citrininis pyragas tinka ir kasdienei arbatai, ir ypatingai progai
.
Svarbiausia išsaugoti būdingą šviežių citrinų skonį ir subalansuoti jį su švelniu pyrago saldumu.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Pienas – 500 ml;
- Cukrus – 100 g;
- Krakmolas – 40 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Citrinų sultys.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- citrinos žievelė;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 120 g;
- Miltai – 180 g;
- Pienas – 100 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis.
Citrininio pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir krakmolu. Į mišinį supilkite citrinų sultis ir pastatykite ant vidutinės ugnies
. Į mišinį supilkite pieną, išmaišykite ir virkite, kol užvirs. Palikite kremą virti 1 minutę, tada nukelkite nuo ugnies, perpilkite į atskirą dubenį ir uždenkite kontaktiniu dangčiu.
Tešlai citrinos žievelę sumaišykite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite mikseriu iki purių baltų putų.
Į mišinį keliomis dalimis persijokite miltus,
suberkite kepimo
miltelius ir išminkykite
tešlą
.
Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis
. Dalį tešlos supilkite į pergamentu išklotą kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių. Ant pyrago viršaus užtepkite grietinėlės, o antrąją tešlos dalį – ant grietinėlės sluoksnio
. 180 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 25-35 minutes. Palikite pyragą atvėsti formoje, tada įdėkite jį į šaldytuvą 1 valandai.
Papuoškite pyragą pagal pageidavimą uogiene, kokoso drožlėmis, cukraus pudra. Gausite aromatingą saldų citrinų pyragą.