Sekite mus Facebook'e!
Čekijos virtuvė garsėja savo desertais, o vienas populiariausių yra „Marlenka” pyragas. Šis išskirtinis desertas – tai harmoningas švelnaus šokoladinio biskvito, sodraus šokoladinio kremo ir lengvos vaisių rūgštelės derinys.
Marlenka tortas – tai ne tik desertas, bet ir tikras meno kūrinys. Jis turi savo istoriją ir gaminimo tradicijas, kurios perduodamos iš kartos į kartą. В
Čekijoje šis tortas ruošiamas šventėms ir iškilmingiems renginiams, kad patiktų svečiams ir artimiesiems.
Pyragų ingredientai:
- medus – 150 g;
- cukraus – 300 g;
- druskos – 1 žiupsnelis;
- sodos – 1 šaukštelis;
- sviesto – 250 g;
- pieno – 150 ml;
- miltai – 450 g;
- kiaušiniai – 3 vnt.
Kremo ingredientai:
- Pienas – 750 ml;
- kukurūzų krakmolas – 60 g;
- cukraus – 50 g;
- vanilinio cukraus – 16 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- virtas sutirštintas pienas – 200 g;
- sviestas – 250 g.
Pyrago „Marlenka” paruošimas:
Kremui reikia užvirinti 600 ml pieno. Tuo metu kukurūzų krakmolą sumaišyti su cukrumi, supilti 150 ml šalto pieno, įmušti kiaušinius ir išmaišyti.
Kiaušinių masę supilti į verdantį pieną, virti ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Pasirodžius burbuliukams, 30 sekundžių pavirkite kremo pagrindą ir nukelkite nuo ugnies
. Nedelsdami į pagrindą supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite ir perkelkite į atskirą indą, kol atvės.
Pyragaičiams į puodą supilkite medų, cukrų, druską ir sodą, išmaišykite ir statykite ant ugnies, kol ingredientai ištirps
.
Karštą
mišinį
supilkite
į
miltus
, išminkykite
tešlą
.
Į tešlą įmuškite vieną kiaušinį, gerai išmaišykite.
Jei tešla per skysta, galite įberti dar 50-100 g miltų.
Nedidelę dalį tešlos supilkite ant pergamento ir plonu sluoksniu išklokite apskritimo formos paviršių.
200 laipsnių temperatūroje ploną pyragą kepkite 5 minutes. Tą patį padarykite ir su kitais 10-11
pyragaičių. Iškepusius pyragaičius apipjaukite lygiai, naudodami, pavyzdžiui, puodo dangtį. Kremui skirtą sviestą išsukite mikseriu iki baltumo, palaipsniui į jį įmaišykite kremo pagrindą
. Surinkite tortą: ant kiekvieno torto dėkite po 3-4 šaukštus kremo, išlyginkite
.
Sudėkite tortus vieną ant kito, įdarą uždėkite ant biskvito viršaus
. 1 valandą palikite tortą kambario temperatūroje. Tada desertą papuoškite susmulkintomis biskvito atraižomis.
Tradicinis čekų tortas taip pat puošiamas šokolado tinkleliais ir graikiniais riešutais. Tai nėra itin sudėtingas čekiškas medaus pyragas.
