Sekite mus Facebook'e!
Čeburekai – tai patiekalas, labai populiarus įvairiose šalyse. Tai ploni plokšti tešlos paplotėliai, įdaryti mėsa, svogūnais ir prieskoniais, kepti iki traškumo
. Chebureks turi turtingą istoriją ir kultūrinę reikšmę
.
Jų kilmė siejama su įvairiais pasaulio regionais, įskaitant Kaukazą, Vidurinę Aziją ir Artimuosius Rytus.
Kiekviena šalis turi savų čeburekų gamybos ypatumų, dėl kurių jie yra unikalūs.
Paruoškime gardžių traškių burbuliukų cheburekų savo rankomis
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 500 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- Sviestas – 30 g;
- gazuotas vanduo – 220 ml.
Įdaro ingredientai:
- Įdaras – 300 g;
- Svogūnai – 6 vnt;
- Ledinis vanduo – 100 ml.
Čeburekų paruošimas:
Į miltus suberkite druską ir cukrų, supilkite augalinį aliejų, lengvai išmaišykite rankomis. Į miltus sudėkite šaltą sviestą, sutrinkite jį į trupinius
, į miltus supilkite sodos vandenį, išminkykite elastingą ir nelipnią tešlą
.
Palikite tešlą 30 minučių po celofanu
. Per tą laiką supjaustykite svogūnus dideliais griežinėliais įdarui. Pakaitomis pjaustydami svogūnų griežinėlius ir mėsos gabalėlius, produktus pertrinkite per mėsmalę.
Įdarą pasūdykite, įpilkite ledinio vandens. Taip pat galite naudoti ledo kubelius. Sumaišykite visus įdaro ingredientus
. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis, iš kiekvienos dalies suformuokite nedidelius ritinėlius. Suktinukus iškočiokite į plonus pyragėlius. Įdarą plonu sluoksniu užtepkite ant ½ kiekvieno plokštainio
. Įdarą uždenkite antrąja plokštainio dalimi, užspauskite kraštus, nepamiršdami iš vidaus išleisti oro. Plokštele arba peiliu nupjaukite nelygumus, kad susidarytų pusmėnulis
. Į keptuvę įpilkite tiek augalinio aliejaus, kad jis padengtų 1 cm keptuvės dugno. Išdėliokite čeburekus ir kepkite įkaitintame aliejuje.
Kai pirmoji pusė apskrus, apverskite čeburekus į antrąją pusę. Antrąją pusę apkepkite, kol taps auksinė.
Gausite sultingus ir traškius čeburekus. Dėl kepimo sodos tešla tampa traški, o viduje esantis įdaras išlieka sultingas.
