Sekite mus Facebook'e!
Saldainių istorija siekia kelis tūkstančius metų. Pirmieji saldainiai atsirado senovės Egipte. Tai buvo medaus, vaisių ir prieskonių mišinys
. Senovės Romoje į saldainius buvo dedama riešutų, sezamo ir aguonų sėklų. XVI a. Europoje atsirado saldainių, kurie buvo populiarūs dėl vaistininkų, naudojusių juos kaip gydomąsias priemones.
Vėliau saldainiai pradėti gaminti masiškai
.
Buvo išrasti šokoladiniai saldainiai, taip pat karamelė
. XX a. pradžioje saldainių asortimentą sudarė daugybė karamelės, dražė, šokoladinių saldainių ir irisų rūšių. Papasakosime, kaip patiems pasigaminti skanių saldainių.
„Bounty” saldainių ingredientai:
- Pienas – 100 ml;
- Sviestas – 50 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Cukrus – 40 g;
- Kokosas – 160 g;
- Šokoladas – 170 g;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Bounty saldainių paruošimas:
Į puodą su pienu sudėkite sviestą, supilkite druską ir cukrų. Sviestą ištirpinti piene, ingredientus išmaišyti.
Į pieną ir sviestą supilti kokoso drožles. Maišykite ingredientus, kol sutirštės, tada leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.
Rankomis suformuokite nedidelius batonėlius ir dėkite juos į šaldytuvą, kol sustings
.
Arba sudėkite mišinį į konditerinę formą, sutankinkite ir įdėkite į šaldytuvą.
Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Kokosinius batonėlius panardinkite į šokoladą, padengdami jo paviršių.
Palikite saldainius šaldytuve 15-20 minučių.
Nepamirškite, kad šokoladas nėra grūdintas, todėl liečiantis prie rankų jis tirps. Tokius saldainius geriau laikyti šaldytuve.
