Sekite mus Facebook'e!
Švenčių dienomis ar kasdien – visada tinka! Tai klasikinis karštas patiekalas, užkariaujantis kiekvieno širdis. Jo aromatas užpildo namus šiluma, o skonis – džiaugsmu ir jaukumu. Kiekviena porcija – ne tik maistas, bet ir tikra puota gurmanams. Nenuostabu, kad jį mėgsta visi, nes jis idealiai tinka tiek šventėms, tiek kasdienėms vakarienėms su šeima.
Sudedamosios dalys:
- 600 g vištienos filė
- 3 kiaušiniai
- druskos, džiovintų česnakų pagal skonį
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
Skrudinimas:
- 1 svogūnas
- 400 g pievagrybių
- druskos, pipirų pagal skonį
- 20 g sviesto
- 1 valgomasis šaukštas miltų
- 150 ml pieno
- kepimo aliejus
Be to:
- 2-3 pomidorai
- žali svogūnai
- 100 g kietojo sūrio
Paruošimas:
Skrudinimas:
Svogūną supjaustau mažais kubeliais ir kepu augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos. Pievagrybius supjaustau ir kepu kartu su svogūnu, nuolat maišydama mentele.

Įberiu druskos, pipirų, gabalėlį sviesto ir miltų, nuolat maišydama kepu kelias minutes. Pabaigoje užpilu pienu ir išmaišau.

Vištienos filė supjaustau mažais kubeliais, suberiu padaže esančius grybus, kiaušinius ir gerai išmaišau. Įberiu druskos, džiovinto česnako ir krakmolo, gerai išmaišau. Geriausia palikti marinuotis 1-2 valandas, bet galima ir iš karto kepti.

Įkaitinu aliejų keptuvėje, šaukštu supilu mišinį ir kepu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Ant viršaus sudėjau žiedais supjaustytus pomidorus, pabarsčiau žaliaisiais svogūnais ir tarkuotu sūriu. Uždengiau dangčiu 23 minutes, kad sūris išsilydytų.

Koks skanus skanėstas, nešu jį prie stalo!

