Sekite mus Facebook'e!
Beliašai – tradicinis tiurkų tautų patiekalas, garsėjantis skaniu ir sotu įdaru, įvyniotu į minkštą tešlą. Šie apvalūs paplotėliai, paprastai gaminami su mėsa, turi atpažįstamą traškią plutelę ir minkštą vidų, todėl juos mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Beliašai žinomi nuo senovės ir laikui bėgant įgavo daugybę variantų, priklausomai nuo regiono ir šeimos tradicijų.
Pagrindinė belyashi sudedamoji dalis yra tešla, kuri gali būti ruošiama įvairiais būdais.
Įdarą dažniausiai sudaro malta mėsa, bet gali būti svogūnų, prieskonių ir net daržovių. Vienas iš populiariausių variantų – beliašai su mėsa arba vištiena, tačiau jie taip pat gali būti su grybais, bulvėmis arba varške, todėl yra universalus patiekalas bet kokiam stalui.
papasakokime apie beliašus ant kefyro
.
Sudedamosios dalys: – bifetos, belyfišas, belyfišas, belyfišas, belyfišas, belyfišas, belyfišas, belyfišas:
- Kefyras – 200 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Miltai – 300 g;
- Įdaras – 200 g;
- Svogūnas – 1 vnt.
Beliašų paruošimas:
Sumaišykite kefyrą su druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi. Tada į mišinį supilkite miltus ir sodą, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Užminkykite
elastingą ir nelipnią tešlą, patepkite ją augaliniu aliejumi. Paruoštą tešlą 10 minučių palikite po celofanu, kad pailsėtų
. Įdarui į maltą mėsą įmaišykite blenderiu susmulkintą svogūną. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, gerai išmaišykite
. Tešlą padalykite į porcijas po 80 g. Palikite tešlą 10 minučių pailsėti po celofanu ir iškočiokite ją į mažas tortilijas
. Į kiekvienos tortilijos vidurį įdėkite
maltos mėsos
ir užspauskite ją viduje kaip maišelį.
Dėkite belyashi į gilią keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
Dėkite
belyashi
skylute žemyn ir kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Gausite skanius paprastus belyashi. Tai skanus patiekalas, kurį turėtų išbandyti kiekvienas.
