Sekite mus Facebook'e!
Braškės yra ne tik skanios, bet ir naudingos uogos. Jose yra daug vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, vitaminas C padeda stiprinti imuninę sistemą ir saugo organizmą nuo infekcijų. Taip pat B grupės vitaminai – dalyvauja medžiagų apykaitoje, nervų sistemoje ir kraujo kūnelių susidaryme. Folio rūgštis (vitaminas B9) – ypač naudinga nėščioms moterims, nes prisideda prie tinkamo vaisiaus vystymosi.
Be vitaminų, braškės turi daug mineralinių medžiagų. Kalis – būtinas širdžiai, raumenims ir nervų sistemai. Magnis – dalyvauja daugiau kaip 300 organizmo biocheminių reakcijų. Manganas – svarbus medžiagų apykaitai ir kaulinio audinio formavimuisi.
Papasakosime, kaip pasigaminti įdomų desertą iš braškių
Ingredientai įdarui:
- braškių – 250 g;
- cukraus – 80 g;
- pienas – 600 ml;
- kukurūzų krakmolas – 50 g.
Deserto užpilo ingredientai:
- braškių – 200 g;
- sviestas – 20 g;
- cukraus – 60 g.
Braškių deserto paruošimas:
Į dubenį su braškėmis suberkite cukrų, supilkite pieną ir kruopščiai sutrinkite panardinamuoju trintuvu. Mišinį per sietelį supilkite į puodą
. Įberkite kukurūzų krakmolą ir nuolat maišydami virkite, kol mišinys sutirštės. Tada supilkite mišinį į gilų indą ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Viršui papuošti 200 g braškių smulkiai supjaustykite
.
Keptuvėje ištirpinkite cukrų ir sviestą ir į karamelę sudėkite braškes
. Karamelėje braškes virkite tol, kol jos pakeis spalvą į rausvą. Tada perkelkite karamelizuotas braškes į pagrindinį desertą.

Paliekame desertą 1 valandai sustingti šaldytuve. Gausite skanų gražų braškių desertą.
