Sekite mus Facebook'e!
Su kuo jums asocijuojasi arabų virtuvė? Paprastai daugelis žmonių prisimena Rakhat Lukum. Tačiau, be šio rytietiško saldumyno, arabai garsėja daugybe kitų desertų. Tiesa
ta, kad senovėje arabų šalys pirmosios įvaldė cukraus išgavimo meną. Tai suteikė konditeriams laisvę eksperimentuoti su įvairiais desertais.
Dabar sunku išvardyti visus arabų saldumynus – jų yra per daug ir įvairių variacijų
.
Nuo Assidat al-Babar iki Baklavos
, verta pateikti vieno paprasto arabiško saldumyno gaminimo receptą.
Arabiško deserto ingredientai:
- avižiniai dribsniai – 120 g;
- pieno – 240 ml;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- bananai – 2 vnt;
- vanilino – žiupsnelis;
- kakavos miltelių – 40 g;
- kildinimo medžiagos – šaukštelis;
- graikiniai riešutai;
- šokolado drožlių;
- pieniškas šokoladas – 100 g.
Arabiško deserto paruošimas:
Avižinius dribsnius užpilkite 200 ml karšto pieno, palikite 10 minučių išbrinkti.
Nulupkite bananus nuo žievelių ir sutrinkite
. Bananus kartu su vanile sudėkite į dubenį su kiaušiniais ir išmaišykite. Į kiaušinių masę persijokite kakavos miltelius ir išmaišykite.
Į kakavos mišinį supilkite raugą ir vėl išmaišykite. Į mišinį supilkite avižinius dribsnius ir atvėsintą pieną, ingredientus sumaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją tešlą. Į tešlą suberkite graikinius riešutus, pabarstykite šokolado drožlėmis.
Desertą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min.
Šokolado plytelę susmulkinkite smulkiais trupiniais. Šokoladą ištirpinkite karštame piene, supilkite į konditerinį maišelį.
Ant deserto padarome paprastą raštą.
Rezultatas – gauname paprastą šokoladinį desertą prie arbatos.
Vietoj graikinių riešutų galima naudoti kitų rūšių riešutus, šiam pyragui tinka beveik viskas.
