Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Be miltų ir be cukraus. Arabų virtuvės šefas pasidalijo receptu: desertas, kurį galima valgyti kasdien

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Su kuo jums asocijuojasi arabų virtuvė? Paprastai daugelis žmonių prisimena Rakhat Lukum. Tačiau, be šio rytietiško saldumyno, arabai garsėja daugybe kitų desertų. Tiesa

ta, kad senovėje arabų šalys pirmosios įvaldė cukraus išgavimo meną. Tai suteikė konditeriams laisvę eksperimentuoti su įvairiais desertais.

Dabar sunku išvardyti visus arabų saldumynus – jų yra per daug ir įvairių variacijų

.

Nuo Assidat al-Babar iki Baklavos

, verta pateikti vieno paprasto arabiško saldumyno gaminimo receptą.

Arabiško deserto ingredientai:

  • avižiniai dribsniai – 120 g;
  • pieno – 240 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • bananai – 2 vnt;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • kakavos miltelių – 40 g;
  • kildinimo medžiagos – šaukštelis;
  • graikiniai riešutai;
  • šokolado drožlių;
  • pieniškas šokoladas – 100 g.

Arabiško deserto paruošimas:

Avižinius dribsnius užpilkite 200 ml karšto pieno, palikite 10 minučių išbrinkti.

Nulupkite bananus nuo žievelių ir sutrinkite

. Bananus kartu su vanile sudėkite į dubenį su kiaušiniais ir išmaišykite. Į kiaušinių masę persijokite kakavos miltelius ir išmaišykite.

Никакой муки и сахара. Арабский повар поделился рецептом: десерт, который можно есть хоть каждый день

Į kakavos mišinį supilkite raugą ir vėl išmaišykite. Į mišinį supilkite avižinius dribsnius ir atvėsintą pieną, ingredientus sumaišykite.

Rekomenduojame:  Grietinės pyragas kiekvienai dienai. Paprastas naminis receptas

Никакой муки и сахара. Арабский повар поделился рецептом: десерт, который можно есть хоть каждый день

Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją tešlą. Į tešlą suberkite graikinius riešutus, pabarstykite šokolado drožlėmis.

Никакой муки и сахара. Арабский повар поделился рецептом: десерт, который можно есть хоть каждый день

Desertą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min.

Šokolado plytelę susmulkinkite smulkiais trupiniais. Šokoladą ištirpinkite karštame piene, supilkite į konditerinį maišelį.

Никакой муки и сахара. Арабский повар поделился рецептом: десерт, который можно есть хоть каждый день

Ant deserto padarome paprastą raštą.

Никакой муки и сахара. Арабский повар поделился рецептом: десерт, который можно есть хоть каждый день

Rezultatas – gauname paprastą šokoladinį desertą prie arbatos.

Никакой муки и сахара. Арабский повар поделился рецептом: десерт, который можно есть хоть каждый день

Vietoj graikinių riešutų galima naudoti kitų rūšių riešutus, šiam pyragui tinka beveik viskas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *