Sekite mus Facebook'e!
Baklažanų kotletai – originalus ir skanus patiekalas, kuris gali būti puiki alternatyva mėsos kotletams. Jie būna minkšti, sultingi ir aromatingi, be to, juose mažiau kalorijų ir daugiau naudingų medžiagų.
Baklažanuose gausu skaidulų, vitaminų ir mineralinių medžiagų, kurios būtinos gerai sveikatai palaikyti.
Virti kotletai išsaugo daug naudingų daržovės savybių ir gali būti įtraukti į dietą besilaikančių žmonių racioną.
Baklažanų kotletus galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba derinti su įvairiais garnyrais.
Sudedamosios dalys:
- Ingredientai: baklažanai – 3 vnt;
- Įdaras – 400 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- kalendros – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Šaltas vanduo – 2 valg;
- Sūris – 70 g;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
- Miltai – 2 valg. šaukštai;
- druskos – žiupsnelis.
Baklažanų kotletų paruošimas:
Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, susmulkinkite kalendrą ir petražoles, sudėkite faršą, išmaišykite. Nepamirškite faršo pasūdyti ir papipirinti, palikite marinuotis 30 min.
Baklažanus nulupkite nuo odelės, supjaustykite 2-3 cm storio plokštelėmis arba apskritimais. Iš abiejų pusių baklažanus pasūdykite ir palikite 10 minučių.
Tešlai šakute suplakite kiaušinius ir šaltą vandenį
.
Sūrį smulkiai sutarkuokite, suberkite į kiaušinius kartu su paprika, sausu česnaku ir druska, išmaišykite.
Į tešlą supilkite miltus, sumaišykite sudedamąsias dalis. Popieriniais rankšluosčiais pašalinkite baklažanus nuo drėgmės pertekliaus
. Į baklažanų lėkštes sudėkite faršą.
Baklažanų ir maltų baklažanų kotletus iš visų pusių apvoliokite miltuose
. Kiekvieną kotletą
apvoliokite
tešloje ir dėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi.
Svarbu dėti maltos mėsos puse žemyn.
Kepkite kotletus iš abiejų pusių po porą minučių. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, tada dėkite ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu ir leiskite aliejaus pertekliui nubėgti.
Iškepusius kotletus galite apibarstyti smulkintomis žolelėmis. Kotletus galima patiekti su bet kokiu garnyru: nuo kruopų iki makaronų.
