Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių mėgsta vištienos šlauneles, nes tai labai lengvai valgomas ir sotus patiekalas. Be to, vištienos šlauneles galima derinti su beveik visais garnyrais – bulvėmis, grūdais ar makaronais
. Vištienos šlaunelėse yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų B, A ir K, taip pat mineralinių medžiagų – geležies, fosforo, kalio, magnio ir kt. Jos yra baltymų, kurie būtini organizmo ląstelių augimui ir atstatymui, šaltinis
. Be to, vištiena yra lengvai virškinama ir nesukelia sunkumo skrandyje. Iškepkime kartu sultingas vištienos šlauneles žydiškai.
Sudedamosios dalys:
- Svogūnai – 400 g;
- Vištiena – 1 kg;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- Soda – ¼ šaukštelio;
- Česnakas – 2 skiltelės;
- lauro lapas – 1 vnt.
Žydiškų vištienos šlaunelių paruošimas:
Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje su sviestu, kol taps skaidrūs. Į svogūnus supilkite sodą, išmaišykite ir kepkite toliau.
Vištienos šlauneles pasūdykite ir papipirinkite, sudėkite prie svogūnų ir 20 min. troškinkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu.
Apverskite vištienos šlauneles, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar 20-25 min.
Smulkiai supjaustykite česnaką, sudėkite jį į vištienos šlauneles ir troškinkite po dangčiu dar 5-6 min.
Gauname auksines vištienos šlauneles svogūnų padaže.
Šis patiekalas puikiai tinka paprastiems sotiems pietums.
