Sekite mus Facebook'e!
Kas iš mūsų nemėgsta skanių, auksinių bulvių, kurios yra maloniai traškios? Šis patiekalas yra neatsiejama ukrainiečių virtuvės dalis ir visada populiarus. Tačiau ne visada pavyksta pasiekti idealų rezultatą: bulvės gali būti minkštos, išvirtos ar net sudegusios. Kad išvengtumėte tokių nemalonumų, siūlome jums keletą paprastų, bet veiksmingų patarimų.
Kodėl bulvės gali virsti koše
? Pagrindinė priežastis,
kodėl bulvės būna
ne traškios, o virsta neskania koše, slypi dideliame krakmolo kiekyje, esančiame šioje šakninėje daržovėje. Kepant krakmolas išsiskiria ir virsta lipnia medžiaga, kuri sulipdo bulvių gabalėlius
. Kaip išvengti šios problemos?
Kad bulvės būtų traškios ir skanios, reikia laikytis kelių paprastų taisyklių:
- Prieškepant bulves reikia nulupti, supjaustyti norimos formos gabalėliais ir 30 minučių pamirkyti šaltame vandenyje. Per tą laiką išsiplaus dalis krakmolo ir bulvės taps ne tokios lipnios.
- Džiovinimas: Po mirkymo bulves kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Dėl drėgmės, esančios bulvių paviršiuje, jos greičiau troškinsis, o ne keps.
- Įkaitinta keptuvė: prieš dedant bulves į aliejumi pateptą keptuvę, ją reikia gerai įkaitinti. Tai neleis bulvėms išskirti per daug drėgmės ir padės joms įgauti traškią plutelę.
- Didelė kaitra: bulves kepkite ant didelės ugnies. Taip greitai susidarys ruda plutelė, kuri neleis drėgmei išgaruoti iš bulvių.
- Vienu sluoksniu: bulves į keptuvę sudėkite vienu sluoksniu. Taip kiekvienas gabalėlis tolygiai įkaista ir paruduoja.
- Minimalus maišymas: Kepant bulves maišykite kuo mažiau. Dėl dažno maišymo gali suirti plutelė ir bulvės suminkštėti.
- Druska pabaigoje: likus 1-2 minutėms iki kepimo pabaigos bulves pasūdykite. Druska skatina drėgmės išsiskyrimą, todėl jei bulves sūdytumėte kepimo pradžioje, jos gali suminkštėti.
Papildomi patarimai:
- Bulvių veislėspasirinkimas: Kepimui geriausiai tinka daug krakmolo turinčios bulvės. Kepant tokios bulvės tampa traškios ir traškios.
- Aliejus: bulvėms kepti galima naudoti bet kokį augalinį aliejų. Svarbiausia, kad jis būtų gerai įkaitintas.
- Prieskoniai: Bulvėms pagardinti galima naudoti įvairius prieskonius: papriką, juoduosius pipirus, česnaką, ciberžolę ir kitus.
Laikydamiesi šių paprastų rekomendacijų visada galėsite paruošti skanių ir traškių bulvių, kurios taps bet kokio patiekalo puošmena. Gero apetito!
