Sekite mus Facebook'e!
Tai auksas, o ne kotletai! Jau 20 metų juos gaminu tik tokiu būdu. Šis receptas tapo tikra šeimos tradicija ir kaskart džiugina svečius. Švelnūs ir aromatingi, jie puikiai dera su įvairiais garnyrais ir padažais. Esu tikra, kad niekada nieko panašaus nebandėte! Išbandykite patys ir galbūt šis receptas taps jūsų nauju mėgstamiausiu patiekalu virtuvėje. Nepraleiskite progos pradžiuginti savo artimuosius kažkuo tikrai ypatingu!
Sudedamosios dalys:
Įdaras:
- 1 lydytas sūris
- 50 g sviesto
- krapai
- rūkyta paprika
Malta mėsa:
- 500 g maltos mėsos
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- 3 šaukštai džiūvėsėlių
- 200 ml pieno
- 1 arb. šaukštelis imbiero
- 1 arb. šaukštelis muskato riešuto
- druskos, juodųjų pipirų
- 2 skiltelės česnako
Be to:
- 2 šaukštai miltų
- aliejus
Paruošimas:
Įdaras:
Šakute sumaišykite lydytą sūrį su sviestu, smulkintais krapais ir rūkyta paprika.

Malta mėsa:
Į faršą įmuškite kiaušinius, peiliu smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite džiūvėsėlius ir supilkite pieną. Pagardinkite imbieru, muskato riešutu, druska ir juodaisiais pipirais. Česnaką smulkiai supjaustykite. Viską gerai išmaišykite šaukštu.

Rankomis suformuokite faršą į plokščią paplotėlį, į vidų įdėkite įdaro ir suformuokite apvalų kotletą.

Kotletus apvoliokite miltuose. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Man labai patinka su mano mėgstamiausiomis salotomis ir linkiu skanaus valgio!

