Salotos su krabų lazdelėmis yra vienos populiariausių ir mėgstamiausių salotų ant šventinių stalų ir kasdienėje virtuvėje. Ypatingą jų patrauklumą lemia paprastas paruošimas, lengvai prieinami ingredientai ir ryškus, sodrus skonis. Šios salotos puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek šventiniams renginiams, pavyzdžiui, vestuvėms, gimtadieniams ir Naujųjų metų sutikimui
. Krabų lazdelės, šio patiekalo pagrindas, pirmą kartą buvo pristatytos SSRS XX a. viduryje ir greitai išpopuliarėjo dėl savo lengvumo, skonio ir universalumo. Jos tapo neatsiejama daugelio salotų dalimi, suteikdamos joms jūrinį atspalvį ir lengvą pikantiškumą
. Kartu su kitais ingredientais jos sukuria harmoningą kompoziciją, kuri ne tik džiugina akį, bet ir pasižymi sodriu skoniu.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: lydytas sūris – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Krabų lazdelės – 200 g;
- Korėjietiškos morkos – 150 g;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- česnako – skiltelė.
Salotų su krabų lazdelėmis paruošimas:
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nulupkite virtus kiaušinius ir taip pat sutarkuokite juos stambia tarka, sumaišykite su sūriu salotinėje.
Krabų lazdeles išskirstykite skaidulomis ir sudėkite į salotas
.
Įdėkite korėjietiškų morkų, įspauskite česnako skiltelę per presą. Užpilkite
salotas majonezu ir gerai išmaišykite.
Į šias salotas galite nedėti česnako, jei nenorite, kad jos būtų pernelyg aštrios. Pasirodo, tai greitas biudžetinis patiekalas bet kokiai progai.