Sekite mus Facebook'e!
Kreminis sūris su įvairiomis žolelėmis, prieskoniais ir šviežiomis žolelėmis yra pigus, skanus ir sveikas.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
riebalų kefyro, 1,5 litro
; – krapų, ryšulėlio;
– česnako, 3 skiltelių
; – rūkytos paprikos, druskos, prieskonių.
Gaminimo procesas
Sūriui galima imti naminio kefyro arba pirktinio, bet su dideliu riebalų kiekiu.
Jį užšaldome įdėdami į šaldiklį per naktį.
Užšaldytą kefyrą išimame ant keliais sluoksniais sulankstytos marlės ir viską dedame ant sietelio, kad nutekėtų išrūgos.
Kai kefyras atitirpsta ir išrūgos išsiskiria, rankomis dar šiek tiek suspaudžiame marlę.
Išimkite sūrį į dubenį, sumaišykite su prieskoniais pagal skonį, smulkintais žalumynais, kapotais česnakais, paprika.
Patarimas: tokį minkštą kreminį sūrį galite naudoti kaip pagrindą įvairiems užtepams šventiniams sumuštiniams. Pavyzdžiui, ryškus ir gražus gausis, jei smulkiai supjaustysite saldžiąją įvairiaspalvę papriką ir sumaišysite su sūriu, žalumynais. Aštresnį ir pikantiškesnį sūrį galite pasigaminti, jei įdėsite aštriosios paprikos ir prancūziškų garstyčių grūdelių.
Mėgstantiems saldumynus siūlome tokį sūrį sumaišyti su abrikosų ir džiovintų slyvų gabalėliais – tai puikus sluoksnis bet kokiame biskvite.
