Sekite mus Facebook'e!
Tikrasis keksiukų pavadinimas yra vaisių pyragas. Šis žodis atsirado XVIII a., kai susimaišė anglų ir prancūzų kalbos dialektai. Europiečiams šis kepinys asocijuojasi su įvairiais džiovintais vaisiais, nes be jų vaisvandeniai buvo neskanūs.
Naujaisiais laikais išrasta daugybė kepimui skirtos tešlos variantų
.
Tačiau anksčiau daugelis namų šeimininkių į keksą nedėjo granuliuoto cukraus, nes jis buvo brangus.
Dabar turime galimybę gauti visus ingredientus, kad paruoštume sultingą ir kvapnų keksą. Papasakosime apie vertingą šio savotiško „vaisių keksiuko” receptą.
Vaisinio keksiuko ingredientai:
- Reikės: manų kruopų – 200 g;
- džiovintos slyvos – 50 g;
- kefyras – 260 g;
- sviestas – 50 g;
- vištų kiaušiniai – 2 vnt;
- cukrus – 150 g;
- druskos – žiupsnelis;
- raugo – 10 g.
Keksiukų paruošimas:
Reikia sumaišyti manų kruopas su kefyru ir leisti biriam produktui sugerti skystį.
Kiaušinius padalyti į trynius ir baltymus, mikrobangų krosnelėje ištirpinti sviestą. Į dubenį su manų kruopų mišiniu sudėti trynius, supilti 75 g cukraus, raugą ir druską.
Ingredientus gerai išmaišyti, sviestą integruoti į manų kruopų tešlą.
Baltymus išplakti mikseriu iki baltų putų
.
Į baltymus nedidele srovele supilkite granuliuotą cukrų, toliau plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Kai tik baltymai virs stabilių viršūnių kremu, galėsite jį įvesti į tešlą
.
Paskirstykite manų kruopų tešlą į keksiukų formeles. Slyvas iš anksto suminkštinkite verdančiame vandenyje ir sudėkite jas ant kiekvienos keksiukų formelės tešlos paviršiaus.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite keksiukus 45 minutes.
Galima laikyti, kad orūs manų kruopų keksiukai yra paruošti. Be džiovintų slyvų recepte galite naudoti kitų rūšių uogas ir vaisius.
