Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar tiesa, kad sovietmečiu dešrelės buvo skanesnės ir geresnės kokybės?

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tie, kurie gyveno SSRS, su ypatinga nostalgija prisimena to meto gastronominius skonius. Duona buvo kitokia, ledai – kitokie, bet dešra visada užima ypatingą vietą. Jos skonis buvo ypatingas ir unikalus, kaip teigia liudininkai. Šiandien 
„Taip paprasta!“ redakcija bandys išsiaiškinti, 
iš ko gaminama dešra . Ir kokią vietą ji užima ant šiuolaikinių žmonių pietų stalo.

Dešrų gaminių asortimentas Sovietų Sąjungoje buvo labai įvairus. Tai pirmiausia lėmė regioninė padėtis. Visų pirma, dešros buvo tiekiamos parduotuvėms Maskvoje, Leningrade ir respublikų sostinėse. Antroje vietoje buvo specialūs „uždaryti“ miestai. Dėl sudėtingos gamybos šiuose miestuose jie turėjo specialų tiekimą. O tada buvo ir visi kiti likučių pagrindu. Todėl nenuostabu, kad daugelis didžiosios šalies gyventojų dešras matydavo tik per šventes. Jei jums pasisekdavo stovėti eilėje prie tokio norimo produkto.

Dešrų kokybė, žinoma, buvo labai aukšta. Jau rašėme apie tai, kad maisto produktų kokybė buvo labai griežtai stebima ir laikomasi nustatytų GOST. Po Anasto Mikojano komandiruotės į Ameriką SSRS pradėjo kurtis įvairios maisto pramonės įmonės. 1933 m. Maskvoje pradėjo veikti pirmoji mėsos perdirbimo įmonė, kuri vėliau buvo pavadinta liaudies komisaro Mikojano garbei. Pati įmonė, kaip ir daugelis kitų, buvo suprojektuota Amerikoje, o vėliau pervežta į Sovietų Sąjungą. Kartu su gamykla Amerikos vyriausybė perdavė ir mėsos gaminių gamybos receptūrą.

Rekomenduojame:  Kodėl niekada neturėtumėte plauti indų, kai lankotės svečiuose. Pagrindinės priežastys ir galimos pasekmės

Iš ko buvo gaminamos SSRS parduodamos dešros?

Vėliau gamyklos technologai savarankiškai sukūrė dešimtis rūšių dešrų, kurias taip pamėgo šalies gyventojai. Taip atsirado dešros „Daktaro“, „Liubitelskaja“, „Čainaja“. Visos šios dešros buvo prieinamos didžiosios šalies gyventojams. Ir iš tiesų, jos buvo gaminamos iš mėsos, be rauginimo medžiagų ir dažiklių. Jos netgi buvo įtrauktos į specialų dietinį maistą. Pamažu ėmė gerėti šalies gyventojų aprūpinimo baltyminiais produktais klausimas. Netgi namų šeimininkių mėgstamos „Olivier“ salotos buvo ruošiamos tik su dešra. O jei pavykdavo gauti „Daktaro“ be kiaulienos taukų, salotos būdavo tiesiog nuostabios.

Iki aštuntojo dešimtmečio dešrų gaminių asortimentas Sovietų Sąjungoje darėsi platesnis. Pradėjo atsirasti užsieninių dešrų rūšių iš Suomijos, Rumunijos, Vengrijos ir net Ispanijos. Vokiškos dešros, amerikietiškos dešros – visa tai buvo galima paragauti Sovietų Sąjungoje. Tiesa, ne visi. Jei kam nors pavykdavo nuvykti į regioninį miestą ar net į Maskvą, dešras būdavo perkamos visai šeimai. Bent jau paragauti, koks jų skonis, išskyrus „Liubitelskają“. Tais laikais traukiniuose kvepėjo dešra, nes kiekvienas savo krepšyje turėjo bent po gabalėlį sausai vytintos ir rūkytos dešros.

Rekomenduojame:  Žmonės, gimę šiais trimis mėnesiais, laikomi paslaptingiausiais

Šiandien prekybos centrų šaldytuvai pripildyti įvairių rūšių dešrų, dešrelių ir dešrelių. Mėsos gamybos technologijos pasikeitė žlungant Sovietų Sąjungai. Devintajame dešimtmetyje buvo uždaryta daug gamyklų, buvo šienaujamos ganyklos. Prireikė daugiau nei dešimtmečio, kad būtų sukurtas dešrų gamybos procesas. Taip, dešrų skonis labai skiriasi nuo įprasto SSRS. Tačiau yra sąžiningų gamintojų, kurie bando kažkaip priartinti gamybą prie seniai pamirštų GOST.

Ir kiekvienas dešrų mėgėjas parduotuvėje ras produktą, kuris jį patenkins. Juk dauguma žmonių vis dar valgo dešras, o vaikai tiesiog žavisi dešrelėmis. O kokias dešras mėgstate valgyti jūs? Komentaruose parašykite savo mėgstamiausio produkto pavadinimą.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.