Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Apple Blast” pyragas. Tai yra tai, ką jie gamino 7-ajame dešimtmetyje brangiose kavinėse: niekada nesu ragavęs skanesnio deserto.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragas „Obuolių sprogimas” – tai kvapnus ir sultingas pyragas, kuriame atsiskleidžia visas šviežių obuolių skonis. Pavadinimas kalba pats už save: šis pyragas tiesiog sprogsta nuo ryškių obuolių natų, subtilių prieskonių ir malonaus saldumo.

Dėl savo sudėties „Obuolių sprogimas” ne tik pripildo namus šilto jaukumo aromato, bet ir virsta išties naminiu desertu, tinkančiu tiek kasdienei arbatai, tiek šventiniam stalui.

Šis pyragas ypač tinka šiltas, su ledų kauburėliu ar šaukštu plaktos grietinėlės, pabrėžiant tekstūrų ir temperatūrų kontrastą.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Cukrus – 100 g;
  • Druska – 1/3 šaukštelio;
  • Margarinas – 100 g;
  • grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
  • Miltai – 320 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Obuoliai – 700 g;
  • Cukrus – 50 g;
  • cinamonas – 1 šaukštelis.

Glajui skirti ingredientai:

  • Ingredientai: cukraus pudra – 5 valg;
  • citrinų sultys – 3 valg.

„Obuolių sprogimo” pyrago paruošimas:

Kiaušinius su cukrumi ir druska išplakite mikseriu iki purios baltos masės. Į kiaušinių

masę

supilkite minkštą margariną ir grietinę ir toliau plakite

Rekomenduojame:  Anūkai ir vyras džiaugiasi. Sultingi čeburekai su varške: geriausias receptas

. Į mišinį supilkite miltus ir rankomis išminkykite minkštą elastingą tešlą iš pradžių dubenyje, o paskui ant stalo. Iš anksto į celofaną suvyniotą tešlą 30 minučių palikite šaldytuve

. Įdarui obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje karamelizuokite obuolius su cukrumi, kol išgaruos skystis, pabarstykite cinamonu.

Padalykite tešlą į tris lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į kepimo skardos arba kepimo formos dydžio sluoksnį. Vieną iš sluoksnių sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, per visą paviršių pradurkite šakute

. Ant tešlos sluoksnio dėkite ½ įdaro, išlyginkite jį per visą plotą. Ant įdaro uždėkite antrą tešlos sluoksnį, jį taip pat pradurkite

. Ant sluoksnio dėkite likusį įdarą ir uždenkite paskutiniu šakute

pradurtu

tešlos sluoksniu. Pyragą kepkite 40-45 min. 170 laipsnių temperatūroje

. Glajui sumaišykite cukraus pudrą ir citrinų sultis. Užbaigto pyrago kraštus apipjaustykite ir viršų aptepkite glajumi.

Пирог "Яблочный взрыв". Так готовили в 70-х годах в дорогих кафе: вкуснее десерта я не пробовала

Пирог "Яблочный взрыв". Так готовили в 70-х годах в дорогих кафе: вкуснее десерта я не пробовала

Kai glajus sukietės, pyragą galima patiekti. Tai geras desertas arbatos vakarėliui.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *