Sekite mus Facebook'e!
Cukriniai šiaudeliai yra išskirtinis konditerijos gaminys, kuris dėl savo traškios tekstūros ir saldaus, sodraus
skonio
populiarėja daugelyje pasaulio šalių.
Šie lengvi ir ploni šiaudeliai, pripildyti aromatingo kremo ar įvairių įdarų, tapo neatsiejama konditerijos meno dalimi ir mėgstamu desertu per šventes, vestuves ir šeimos vakarėlius.
Cukrinių šiaudelių istorija siekia Europos kulinariją, kai konditeriai ieškojo būdų, kaip sukurti originalių desertų
.
Dėl jų elegantiškos formos ir galimybės pripildyti įvairiais įdarais cukraus šiaudeliai tapo universaliu skanėstu, tinkančiu ir prie arbatos, ir prie kavos.
Sudedamosios dalys:
- Varškė – 220 g;
- sviestas – 100 g;
- miltai – 160 g;
- cukrus – 40 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Cukrinių vamzdelių paruošimas:
Į dubenį su varške sudėkite sviestą, cukrų, druską, vaniliną ir viską gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite 50 g miltų ir kepimo miltelius ir vėl išmaišykite
. Į tešlą supilkite likusius miltus ir išminkykite minkštą ir nelipnią tešlą
.
Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius ir iškočiokite į 10×15 cm dydžio lakštus
. Sulyginkite priešingus kraštus ir dalį lakšto pabarstykite cukrumi.
Kitą dalį perbraukite vamzdeliu. Kiekvieną sluoksnį išvyniokite nuo cukrinės pusės į tą, kurioje yra skylutės.
Dėkite vamzdelius ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Iškepusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Kai kuriuos sausainius prieš kepimą galite apibarstyti ne tik cukrumi, bet ir cinamonu.
