Sekite mus Facebook'e!
Čeburekai yra daugelio žinomas ir mėgstamas patiekalas. Tai iš plonos tešlos pagaminti plokštainiai su įdaru viduje. Tradiciškai kaip įdaras naudojama malta mėsa, tačiau yra ir kitų variantų.
Varškė yra universalus produktas, dažnai naudojamas kulinarijoje. Joje gausu baltymų, kalcio ir kitų naudingų medžiagų. Varškė yra švelnaus skonio ir malonios tekstūros, todėl puikiai tinka čeburekų įdarui.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanius ir sultingus čeburekus su varške.
Sudedamosios dalys: 1:
- kefyras – 200 ml;
- kiaušinis – vnt;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio;
- raugo – šaukštelis;
- miltai – 500 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Varškė – 500 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt.
Čeburekų su varške paruošimas:
Sumaišykite kefyrą su kiaušiniu, druska ir cukrumi, išmaišykite. Į mišinį įberkite raugo, išmaišykite
. Į kefyrą suberkite miltus, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Palikite tešlą po rankšluosčiu 10 minučių.
Įdarui varškę sumaišykite su kiaušiniais ir druska. Padalijame tešlą į 10 dalių, suformuojame
ritinėlius, kiekvieną ritinėlį suvyniojame į nedidelį plokštainį, kurio vieną pusę aptepame įdaru.
Įdarą uždengiame kita plokštainio puse ir užspaudžiame kraštus.
Čeburekus kepame keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių apskrunda.
Rezultatas – čeburekai su varškės įdaru.
Šiuos čeburekus galite pasaldinti įdėdami cukraus arba mėgstamos uogienės.
