Sekite mus Facebook'e!
Agurkų istorija siekia kelis tūkstantmečius. Agurkų tėvyne laikoma Indija, kur jie buvo auginami daugiau kaip prieš 3000 metų. Iš ten jie paplito į kitas Azijos šalis, o vėliau – į Europą
. Rytų Europoje agurkai pasirodė apie IX a. ir greitai išpopuliarėjo.
Agurkuose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, todėl jie yra vertingas maisto produktas. Šiandien yra daugybė agurkų veislių, kurios skiriasi spalva, dydžiu ir skoniu.
Paruoškime sveiką užkandį iš paprastų agurkų
.
Sudedamosios dalys: 1:
- šviežių agurkų – 500 g;
- krapų – ryšulėlis;
- česnako – 4 skiltelės;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- 9 % acto – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- adžika – žiupsnelis.
Agurkų užkandžio paruošimas:
Supjaustykite agurkus nedideliais griežinėliais, sudėkite juos į gilų indą. Ten pat susmulkinkite krapus, pertrinkite per presą česnako skilteles, įberkite druskos ir pabarstykite cukrumi
. Supilkite mišinį su actu ir augaliniu aliejumi, įberkite juodųjų pipirų ir adžikos, išmaišykite. Palikite agurkus marinuotis 30 minučių arba valandą.
Puikus užkandis išvykoms į užmiestį. Agurkų užkandis tinka prie bet kokios rūšies kebabų.
