Sekite mus Facebook'e!
Jeigu turite instagram paskyrą, tikriausiai pastebėjote, jog šiame socialiniame tinkle itin išpopuliarėjo agurkų salotos – įvairiomis jų variacijomis dalinasi maisto tinklaraštininkai ar tiesiog paprasti socialinio tinklo vartotojai. Agurkų salotų receptą siūlome ir mes:
4 porcijoms salotų reikės:
- 2 didelių agurkų
- 12 g šviežių pasmulkintų mėtų
- 12 g šviežių pasmulkintų krapų
- Skardinės avinžirnių
- 32 g patrupintos fetos
Padažui:
- ¼ didelio avokado
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 45 ml baltojo balzamiko acto
- Druskos ir pipirų
Pirmiausia – įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Nusausinkite avinžirnius ir paskrudinkite juos orkaitėje maždaug 15 min, kol jis pasidarys traškūs.
Į dubenėlį įdėkite ketvirtadalį didelio avokado ir sutrinkite jį šakute iki vientisos masės. Įpilkite alyvuogių aliejaus, balzamiko acto, druskos, pipirų ir viską sumaišykite. Padažas jau pagamintas!
Supjaustykite agurką norimo dydžio gabalėliais. Juos sudėkite į dubenį kartus su mėtomis krapais, užpilkite padažą ir išmaišykite salotas. Ant viršaus uždėkite traškių avinžirnių ir fetos trupinių. Jūsų vasariškos agurkų salotos jau paruoštos – skanaus!
