Sekite mus Facebook'e!
„Abrikosų debesų” sausainiai – skanus skanėstas, pavergęs viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis. Švelnūs sausainiai, abrikosai ir orus sviestinis kremas sukuria unikalų skonių ir tekstūrų derinį
. Prancūzijoje yra daugybė „Abrikosų debesėlių” sausainių receptų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdu. Šiuos sausainius paprasta pagaminti, tačiau jie labai įmantrūs.
Jie puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliams, draugiškiems susibūrimams ar romantiškiems vakarams.
Pasigaminkime garsiuosius prancūzų sausainius savo virtuvėje
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- kepimo sodos – 2 šaukšteliai;
- cukraus pudros – 100 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- citrinos žievelės;
- abrikosų – 80 g.
Kremo ingredientai:
- Pienas – 300 ml;
- kukurūzų krakmolas – 2 valg;
- kiaušinio trynys – 1 vnt;
- cukraus – 3 valg;
- vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimas Abrikosų debesėlių sausainiai:
Kremui reikia sumaišyti 30 ml pieno ir kukurūzų krakmolą, išmaišyti mišinį. Likusį pieną supilti į puodą, sudėti kiaušinio trynį, vanilinį ir klasikinį cukrų, užvirinti
. Užvirus į pieną supilti krakmolo mišinį, išmaišyti. Sutrinkite kremą, nukelkite nuo ugnies ir perpilkite į atskirą indą.
Uždenkite kremą maistine plėvele ir palikite atvėsti. Tešlai miltus sumaišykite su kiaušiniais, soda, milteliniu cukrumi, augaliniu aliejumi ir citrinos žievele
ir išminkykite elastingą, nelipnią tešlą
.
Padalykite tešlą į 2 lygias dalis, nusiųskite jas folijoje į šaldytuvą 20 min.
Tada dalį tešlos iškočiokite į 5 mm storio lakštus, stikline padalykite į 5-6 cm skersmens apskritimus.
Dėkite apskritimus
ant pergamentu išklotos kepimo skardos
. Į konditerinį maišelį sudėkite atvėsintą kremą ir juo aptepkite tešlos apskritimus. Abrikosus supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite ant kremo kepurėlių.
Antrąją tešlos dalį užtarkuokite ant sausainių viršūnėlių.
Kepkite sausainius 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Iškepusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra. Tai nepaprastas desertas arbatos vakarėliui.
