Sekite mus Facebook'e!
Užkandžiai yra svarbus šventinio stalo elementas. Kai kurie gali nesutikti su šiuo teiginiu, nurodydami neskanių ar brangių užkandžių pavyzdžius. Tačiau ši maisto rūšis turi ir teigiamų pusių. Užkandžiai
skirti valgyti tarp pagrindinių patiekalų. Be to, užkandžiai puikiai tinka švenčiant su alkoholiu
. Yra daug įvairių būdų, kaip paruošti nebrangius, bet skanius užkandžius. Pateikiame 3 užkandžių stalui receptus.
Užkandžio Nr. 1 ingredientai:
- morkos – vnt;
- lydytas sūris – 80 g;
- česnakas – 3 skiltelės;
- majonezo – 2 šaukštai. litrai;
- lydyto sūrio lėkštėse – 8 vnt.
Užkandžio Nr. 1 paruošimas:
Lydytą sūrį dedame į šaldiklį 20 minučių. Morkas ir šaltą sūrį sutarkuojame mažomis tarkavimo formelėmis, sumaišome. Į sūrio ir morkų mišinį per spaudiklį įspaudžiame česnako skilteles, užpilame majonezu ir gerai išmaišome.
Ant stalo padėkite sūrio lėkštes, ant kiekvienos jų krašto uždėkite po šaukštą morkų įdaro. Įdarą suvyniokite į sūrio lėkštes, padarykite suktinukus.
Užkandžio Nr. 2 ingredientai:
- kiaušiniai – 3 vnt;
- sūris – 100 g;
- manų kruopos – valgomasis šaukštas. l;
- majonezas – 100 g;
- vištienos filė – 400 g;
- svogūnas – 4 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio.
Užkandžio Nr. 2 paruošimas:
Kiaušinius įmuškite į dubenį, suplakite plaktuvu. Sūrį sutarkuokite smulkiais dantukais, sudėkite į kiaušinius kartu su manų kruopomis ir majonezu, gerai išmaišykite.
Supjaustykite nedideliais kubeliais vištienos filė, sumalkite blenderiu
.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir lengvai apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi
. Vištienos faršą sumalkite kartu su keptu svogūnu, įberkite mėgstamų prieskonių ir druskos. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir tolygiai paskirstykite tešlą ant paviršiaus. Kepkite tešlą orkaitėje 20 min. 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje
. Gautą
maltos mėsos
sluoksnį ištepkite tolygiu sluoksniu, susukite į ritinėlį.
Suktinuką užklijuokite folija ir vėl padėkite ant kepimo skardos. Suktinuką 40 minučių kepkite orkaitėje.
Palikite vyniotinį atvėsti folijoje, kad viduje išliktų visos sultys.
Užkandžio Nr. 3 ingredientai:
- Vištienos kepenėlės – 500 g;
- sūris – 300 g;
- pomidorai – 150 g;
- morkos – 150 g;
- svogūnai – 150 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- želatina – 10 g;
- vandens – 150 ml.
Užkandžio Nr. 3 paruošimas:
Išvalykite kepenis nuo plėvelės ir venų, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustykite kubeliais, morką smulkiai sutarkuokite
. Želatiną ištirpinkite vandenyje. Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas, išmaišykite. Į pakepintas daržoves sudėkite kepenėles, pasūdykite ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais
. Pomidorą
supjaustykite kubeliais
, sūrį sutarkuokite mažomis tarkavimo formelėmis, išmaišykite. Jei norite, į mišinį įmaišykite krapų
. Želatiną ištirpinkite puode arba mikrobangų krosnelėje, bet neužvirinkite. Blenderiu iki vientisos masės susmulkinkite kepenėles ir keptas daržoves
. Dalį želatinos supilkite į kepenėlių mišinį, o kitą dalį – į pomidorų ir sūrio mišinį. Į silikoninę keksiukų formą sudėkite ½ kepenėlių masės, išlyginkite paviršių
. Tada sudėkite tolygų pomidorų ir sūrio mišinio sluoksnį, uždenkite kepenėlių mase.
Dėkite užkandį į šaldytuvą 5-6 valandoms, iš anksto viršų uždenkite maistine plėvele.
Rezultatas – trys įdomūs užkandžiai šventiniam stalui. Be švenčių, šie užkandžiai bus aktualūs vakarienei ar pietums.
