Salotos su konservuotomis pupelėmis – paprastas, sotus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Dėl pupelių šiose salotose gausu baltymų ir skaidulų, todėl jos ne tik skanios, bet ir sveikos.
Yra daugybė šio patiekalo variantų: jį galima ruošti su daržovėmis, sūriu, žolelėmis ir įvairiais padažais
.
Patogu naudoti konservuotas pupeles, nes jų nereikia iš anksto mirkyti ir virti, todėl gerokai sutrumpėja paruošimo laikas.
Tokios salotos gali būti puikus priedas prie pagrindinių patiekalų arba savarankiškas užkandis.
Papasakosime, kaip greitai paruošti salotas su konservuotomis pupelėmis.
Ingredientai: 1:
- Virtos morkos – 150 g;
- marinuotų agurkų – 200 g;
- Kiaušiniai – 180 g;
- Konservuotos pupelės – 400 g;
- krapai, petražolės – 10 g;
- Juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
- Majonezas – 60 g.
Salotų su konservuotomis pupelėmis paruošimas:
Morkas, marinuotus agurkus ir kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, prie daržovių ir kiaušinių išdėliokite pupeles. Iš pupelių iš anksto
nusausinkite
skysčio perteklių
. Krapus ir petražoles smulkiai supjaustykite ir pabarstykite salotas. Pabarstykite salotas juodaisiais pipirais, užpilkite majonezu ir išmaišykite.
Gausite paprastas skanias salotas be mėsos. Vietoj majonezo salotas galima pagardinti grietine, graikišku jogurtu.