Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vartoju bulves ir pieną. Vietoj paplotėlių gaminu plokštainį pagal turkų virtuvės šefo receptą: visiems patinka.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelio šalių nacionalinis patiekalas yra plokštainis. Daugelis žmonių apie plokštainį žino iš Kaukazo, Gruzijos ir Armėnijos. Tačiau tai ne visos šalys, kuriose plokštainiai yra garbinami. Šis kepinys paplitęs Uzbekistane, Tadžikistane ir kitose Vidurinės Azijos šalyse.

Tikėtina, kad plokštainiai buvo aktualūs klajoklių tautoms. Paprastai šis gaminys buvo ne kepamas, o kepamas. Tai buvo patogu klajokliams, nes nereikėjo rūpintis krosnies kūrenimu

. Papasakosime, kaip kepti bulvių plokštainį.

Bulvių plokštainio ingredientai:

  • bulvės – 3 vnt;
  • pieno – 180 ml;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – ½ šaukštelio;
  • mielių – šaukštelis;
  • miltai – 300 g.

Bulvių pyragaičių paruošimas:

Nuluptas bulves supjaustykite dideliais kubeliais ir virkite, kol suminkštės. Bulves sutrinkite iki košės, supilkite į ją pieną, išmaišykite.

Беру картофель и молоко. Вместо пирожков готовлю лепёшки по рецепту турецкого повара: все в восторге

Į bulvių košę supilkite cukrų, druską ir mieles, išmaišykite. Į bulvių košę persijokite miltus ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Bulvių tešlą aptepkite

augaliniu aliejumi ir pusvalandį palikite po celofanu. Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo.

Padalykite tešlą į 4 lygias dalis ir suformuokite ritinėlius.

Rekomenduojame:  Miltai, 1 kiaušinis ir bulvės. Skanūs bulvių pyragaičiai visai šeimai

Беру картофель и молоко. Вместо пирожков готовлю лепёшки по рецепту турецкого повара: все в восторге

Iš kolobokų rankomis suformuokite tortilijas ir po vieną iškepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Беру картофель и молоко. Вместо пирожков готовлю лепёшки по рецепту турецкого повара: все в восторге

Kai tik pyragėliai iš abiejų pusių pasidarys auksinės spalvos, galėsite juos nukelti nuo ugnies.

Беру картофель и молоко. Вместо пирожков готовлю лепёшки по рецепту турецкого повара: все в восторге

Iškepę kiekvieną plokštainį aptepkite sviestu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *