Sekite mus Facebook'e!
Kopūstų ir bulvių derinys kreminiame padaže suteikia įprastoms daržovėms naują skonį ir daro jas sodresnes bei apetitiškesnes. Sultingas troškinys puikiai tinka vakarienei, o kreminis padažas su sūriu ir prieskoniais suteikia patiekalui švelnumo ir ryškumo.

Sudedamosios dalys:
baltųjų kopūstų 350 g
bulvės 350 g
svogūnas 1 vnt.
sviestas 35 g
miltai 35 g
400 ml pieno
sūris 150 g
česnako 1 skiltelė
žiupsnelis kmynų
kvapiųjų pipirų pagal skonį
juodieji pipirai pagal skonį
druskos pagal skonį
Dižono garstyčių 1 arb. šaukštelis
rūkytos paprikos 0,5 arb. šaukštelio l.
muskato riešuto žiupsnelis
augalinis aliejus kepimui
Paruošimas:
Kopūstą susmulkinkite ir nedelsdami sudėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus, kepkite, kol suminkštės, įberkite žiupsnelį kmynų, druskos ir juodųjų pipirų. Neperdžiovinkite, kopūstas turi likti šiek tiek tankus. Svogūną supjaustykite kubeliais, atskirai kepkite svieste arba augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Bulves supjaustykite 5 mm storio griežinėliais, virkite 3–4 minutes pasūdytame vandenyje, tada nukoškite kiaurasamtyje.

Kreminiam padažui svieste pakepinkite smulkiai tarkuotą česnaką, suberkite miltus, pakaitinkite porą minučių ir, nuolat maišydami šluotele, palaipsniui supilkite šaltą pieną. Įdėkite garstyčių, rūkytos paprikos, muskato riešuto ir baltųjų arba juodųjų pipirų, išmaišykite.

Įberkite tarkuoto sūrio, paragaukite druskos, kaitinkite, kol sūris visiškai ištirps. Kepimo indą patepkite aliejumi, į pirmąjį sluoksnį sudėkite bulves, tada užtepkite šiek tiek padažo, tada kopūstus, dar vieną padažo sluoksnį ir pabarstykite likusiu sūriu.
Kepkite 200°C orkaitėje apie 25 minutes, paskutines 5 minutes galite įjungti viršutinę kaitinimo dalį. Leiskite šiek tiek atvėsti ir supjaustykite porcijomis.

