Sekite mus Facebook'e!
Vasaros sriubos dažniausiai apsiriboja okroshka – mes siūlome iš karto du daug gardesnius variantus. Tiek kholodnik, tiek tarator yra dar lengviau paruošiami, jie idealiai tinka karštoms dienoms, kai norisi kažko gaivinančio, bet sotaus. Abi sriubos puikiai tinka ilgalaikiam laikymui: galite jas sumaišyti pirmadienį ir tiesiog išpilti pietums visą savaitę.
Apetitą kelianti šalta sriuba

Sudedamosios dalys:
virtų burokėlių 2 didelių
citrinos sulčių 2 valg. šaukštai.
agurkai 4 vnt. (250 g)
virtų kiaušinių 3 vnt.
žali svogūnai 1 ryšelis
krapų 1 ryšelis
kefyras arba natūralus jogurtas 700 ml (arba pagal skonį)
gazuoto mineralinio vandens 200–400 ml
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
garstyčių 1 valgomasis šaukštas (nebūtina)
valgomasis ledas, jei pageidaujama
Paruošimas:
Šaltai sriubai sutarkuokite virtus arba keptus burokėlius, sudėkite juos į puodą, įpilkite citrinos sulčių. Agurkus taip pat sutarkuokite stambia tarka arba smulkiai supjaustykite, kiaušinius supjaustykite kubeliais arba sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite, pabarstykite druska ir sutrinkite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
Sumaišykite visas daržoves, suberkite smulkiai supjaustytus krapus, išmaišykite. Supilkite šaltą kefyrą arba jogurtą, įpilkite mineralinio vandens iki norimos konsistencijos, įberkite druskos, pipirų ir įberkite garstyčių pagal skonį.

Išmaišykite ir sriubą bent valandą atvėsinkite šaldytuve arba patiekite iš karto su ledo kubeliais, papuoškite putpelių arba vištienos kiaušinių puselėmis, galima įdėti grietinės.
Skanūs šaltibarščiai

Sudedamosios dalys:
agurkai 5-6 vnt. (400 g)
maža ryšulėlis žalių svogūnų
krapų maža ryšulėlis
česnako 1-2 skiltelės
citrinos sulčių iš pusės citrinos
graikiniai riešutai 100 g
tirštas natūralus jogurtas 400 g
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
nerafinuotas augalinis aliejus 2 šaukštai.
gazuoto vandens 300–400 ml
druskos pagal skonį
Paruošimas:
Sutarkuokite dalį agurkų stambia tarka, likusius supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną ir krapus smulkiai supjaustykite, česnaką sutrinkite peiliu arba per presą. Sumaišykite agurkus, žoleles ir česnaką, įpilkite citrinos sulčių, susmulkintų graikinių riešutų, supilkite jogurtą.
Pagardinkite pipirais, įpilkite augalinio aliejaus, druskos ir užpilkite gazuotu vandeniu, kad gautųsi tiršta, bet skysta konsistencija. Išmaišykite ir atvėsinkite sriubą šaldytuve arba patiekite nedelsdami su ledo kubeliais.
