Sekite mus Facebook'e!
Lengviausias plonų ir skanių blynų receptas, net svarmenų nereikės. Šie blynai su pienu idealiai tinka bet kokiam įdarui. Bet šis man labai patinka.
Sudedamosios dalys:
- Pienas 2 puodeliai
- kiaušiniai 3 vnt.
- druskos 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus 1 valg. šaukštas
- Miltai 1,5 puodelio
- Verdantis vanduo 1 stiklinė
- Augalinis aliejus 3 šaukštai.
Įdaras:
- Lengvai sūdyta žuvis
- Kreminė varškė
Paruošimas:
Į dubenį įmušu 3 kiaušinius, įberiu žiupsnelį druskos ir vieną šaukštą cukraus. Viską sumaišau. Įpilu stiklinę pieno ir išmaišau.

Į sietelį supilu pusantros stiklinės miltų ir persijoju. Sumaišau iki vientisos masės. Įpilu dar vieną stiklinę pieno ir išmaišau. Tešla išeina be gumulėlių. Tada į vieną stiklinę užpilu verdančiu vandeniu. Užverdu tešlą. Blyneliai išeina elastingi, ploni ir kepant neplyšta. Pabaigoje įpilu 3 šaukštus augalinio aliejaus ir išmaišau. Leidžiu tešlai pastovėti 15 minučių.

Keptuvę aliejumi patepu tik prieš pirmąjį blyną. Ant gerai įkaitintos keptuvės užpilu ploną tešlos sluoksnį, sumažinu viryklės galingumą. Vienu sklandžiu judesiu pripilu visą keptuvę. Blyno kraštai pašoka į viršų, perverčiu mediniu iešmeliu palei kraštą. Tiesiogine to žodžio prasme 30 sekundžių apverskite blyną, kepkite 2–3 sekundes iš kitos pusės. Sudėkite į lėkštę. Taip iškepu visus blynus. Palieku blynus atvėsti.

Įdaras:
Įdarui imu lengvai sūdytą raudoną žuvį ir supjaustau ją gabalėliais. Žuvis gerai dera su kreminiu sūriu. Kreminį sūrį iš anksto išimu iš šaldytuvo. Visą blyno paviršių plonu sūrio sluoksniu aptepu. Ant krašto uždedu žuvies gabalėlį ir susuku. Blyną perpjaunu į dvi dalis.

Patiekiu prie stalo, labai skanu!

