Sekite mus Facebook'e!
Tai pats tobuliausias desertas prie karštų gėrimų, kokį tik esu gaminusi! Nedaug kas girdėjo apie šį desertą, bet veltui sakoma, kad jis skanesnis!
Sudedamosios dalys:
- Fermentuoto pieno sūris – 350 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cukrus – 2 šaukštai. l.
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas.
- Druska – žiupsnelis
- Citrinų žievelė – neprivaloma
- Obuolys – 1 vnt.
- Miltai – 250 g
- Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis.
- Cukrus – 2 valg. šaukštai + cinamonas – 1 arb. šaukštelis – trupiniams
Paruošimas:
Sūrį subėriau į didelį dubenį, įmušau kiaušinį, įberiau cukraus, grietinės, druskos, citrinos žievelės ir gerai išmaišiau. Obuolį supjausčiau mažais kubeliais ir subėriau į pagrindinę masę, išmaišiau.

Miltus dalimis beriame per sietelį ir išmaišome. Pabaigoje įberiame kepimo miltelius, suformuojame rutulį ir dedame ant stalo.

Susuku į dešrą ir supjaustu į keturias dalis. Kiekvieną dalį susuku į virvę ir supjaustu į vienodus batonėlius.

Kepu batonėlius karštoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant silpnos ugnies, iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Plokščiame dubenyje sumaišykite cukrų su cinamonu ir susukite gatavus batonėlius. Skanaus!

