Sekite mus Facebook'e!
Naminiai saldainiai visada yra daug skanesni ir natūralesni nei pirktiniai. Aš visada gaminu tokius saldainius vaikams ir šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys:
- tirpi kava, 1,5 arb. šaukštelio;
- maskarponės, 250 g;
- karštas vanduo, 30 ml;
- cukraus pudra, 50 g;
- vanilinas pagal skonį;
- savoyardi sausainiai, 140 g (parduodami prekybos centruose Ukrainoje);
- kakavos.
Paruošimas:
Užpilkite tirpią kavą karštu vandeniu ir leiskite atvėsti.
Sumaišykite minkštą sūrį su cukraus pudra, užpilkite šalta kava ir, jei norite, įberkite vanilės.

Sausainius sutrinkite trupiniais trintuvu ir supilkite į minkštą masę, minkykite iki vientisos masės.

Paimkite arbatinį šaukštelį gautos masės, suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kakavoje.
Norėdami pagaminti saldainius su įdaru, iš masės padarykite paplotėlį, į vidų įspauskite šiek tiek šokolado pastos pagal skonį ir suformuokite rutuliuką. Apvoliokite kakavoje.

Gatavus saldainius porai valandų dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Saldainiai yra labai minkšti ir tiesiog tirpsta burnoje.

Galite pasigaminti riešutų įdarą arba naudoti džiovintų vaisių, tankių uogų ar citrusinių vaisių marmelado gabalėlius.
