Sekite mus Facebook'e!
Plokščia duona atsirado anksčiau nei duona. Tai vienas pirmųjų patiekalų, kuriuos žmonės išmoko gaminti. Galima pastebėti, kad beveik kiekviena pasaulio virtuvė turi savo nacionalinę duoną. Rytuose ir Pietų Amerikoje tortilijos ruošiamos beveik nepakitusios. Receptai išliko nuo senovės.
Beje, blynai taip pat yra plokštainio rūšis, taip pat blynai ir drapanikiai
. Pirmuosius plokštainius archeologai rado gana seniai. Ši duona buvo kepta prieš 25 000 metų. Žinoma, palyginti su šiuolaikine duona, tos plokštainiai atrodo primityvūs. Tačiau būtent jos davė pradžią visai kulinarijai. Iškepkime kvadratinę plokščią duoną su mėsa viduje.
Plokštainio tešlos ingredientai:
- Miltai – 400 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Vanduo – 200 ml;
- augalinis aliejus – 3 valg.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Įdaras – 400 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- Augalinis aliejus – 70 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Sviestas – 150 g.
Tortilijų su mėsa paruošimas:
Į šiltą vandenį įberkite druskos, supilkite aliejų ir maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į vandenį supilkite miltus ir užminkykite elastingą, tamprią tešlą.
Keptuvėje įkaitinkite 30 ml augalinio aliejaus ir jame apkepkite maltą mėsą.
Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir žaliuosius svogūnus ir sudėkite juos į kepamą maltą mėsą.
Išminkykite tešlą
ir
padalykite ją į 6 lygias dalis, suformuokite rutuliukus ir palikite juos 10 minučių po celofanu.
Pabarstykite stalą miltais
ir iškočiokite
didelį ploną tešlos sluoksnį
.
Ištirpinkite sviestą ir juo ištepkite tešlą, ant jos paviršiaus supilkite ⅙ dalį įdaro.
Priešingus tešlos kraštus suvyniokite link centro. Tešlos juostos galus suvyniokite į centrą, padarydami kvadratinį voką.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kvadratą iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę plutelę.
Tą patį padarykite su likusiu įdaru ir tešla.
Gausite aromatingus ir apskrudusius plokštainiukus. Jie tinka ir kaip užkandis, ir kaip priedas prie pagrindinio patiekalo.
