Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai yra gana senas produktas, išrastas maždaug VII mūsų eros amžiuje. Prieš tai sausainiai taip pat egzistavo daugelyje pasaulio kultūrų, tačiau jie buvo panašesni į duonos trupinius ir džiūvėsėlius.
Persijoje buvo išrasti pirmieji saldūs sausainiai
.
Jie ėmė plisti ne tik Rytų šalyse, bet ir Europoje. Vėliau sausainiais susidomėjo visa aukštuomenė
. Juos gamino patys sumaniausi Europos ir Rytų konditeriai. Jie tapo užkandžiu prie vyno, alaus ingredientu ir desertu prie arbatos. Pasigaminkime šiuolaikinių sausainių be miltų.
Sausainių ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 150 g;
- kokosų – 25 g;
- augalinis aliejus – 150 ml;
- baltasis jogurtas – 150 ml;
- abrikosų uogienė – 2 valg;
- tarkuotos citrinos žievelės;
- manų kruopos – 500 g;
- raugo – 16 g.
Sausainių paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi plakame dubenyje, kol ištirpsta kruopos, palaipsniui įmaišome kokosų drožles ir augalinį aliejų. Į
mišinį
supilkite jogurtą, tarkuotą citrinos žievelę ir abrikosų uogienę
ir
išmaišykite
. Į mišinį supilkite manų kruopas ir kepimo miltelius ir kruopščiai išmaišykite iki tirštos masės.
5 minutes palikite tešlą karštyje, kol manų kruopos išbrinks
.
Iš tešlos suformuokite storus nedidelius plokštainiukus, prieš tai sudrėkinkite rankas vandeniu. Kiekvieną plokštainį iš abiejų pusių pamerkite į kokosų drožles.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Prieš kepdami į kiekvieną sausainį galite įdėti po graikinį riešutą. Taip sausainiai taps įdomesni ir skanesni.
