Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Garsieji sausainiai be miltų. Skanūs ir paprasti: mažiausiai ingredientų

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainiai yra gana senas produktas, išrastas maždaug VII mūsų eros amžiuje. Prieš tai sausainiai taip pat egzistavo daugelyje pasaulio kultūrų, tačiau jie buvo panašesni į duonos trupinius ir džiūvėsėlius.

Persijoje buvo išrasti pirmieji saldūs sausainiai

.

Jie ėmė plisti ne tik Rytų šalyse, bet ir Europoje. Vėliau sausainiais susidomėjo visa aukštuomenė

. Juos gamino patys sumaniausi Europos ir Rytų konditeriai. Jie tapo užkandžiu prie vyno, alaus ingredientu ir desertu prie arbatos. Pasigaminkime šiuolaikinių sausainių be miltų.

Sausainių ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 150 g;
  • kokosų – 25 g;
  • augalinis aliejus – 150 ml;
  • baltasis jogurtas – 150 ml;
  • abrikosų uogienė – 2 valg;
  • tarkuotos citrinos žievelės;
  • manų kruopos – 500 g;
  • raugo – 16 g.

Sausainių paruošimas:

Kiaušinius su cukrumi plakame dubenyje, kol ištirpsta kruopos, palaipsniui įmaišome kokosų drožles ir augalinį aliejų. Į

mišinį

supilkite jogurtą, tarkuotą citrinos žievelę ir abrikosų uogienę

ir

išmaišykite

. Į mišinį supilkite manų kruopas ir kepimo miltelius ir kruopščiai išmaišykite iki tirštos masės.

Rekomenduojame:  Mažas kambarys: kaip maksimaliai išnaudoti erdvę

5 minutes palikite tešlą karštyje, kol manų kruopos išbrinks

.

Знаменитое печенье без муки. Вкусно и просто: минимум ингредиентов

Iš tešlos suformuokite storus nedidelius plokštainiukus, prieš tai sudrėkinkite rankas vandeniu. Kiekvieną plokštainį iš abiejų pusių pamerkite į kokosų drožles.

Знаменитое печенье без муки. Вкусно и просто: минимум ингредиентов

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Знаменитое печенье без муки. Вкусно и просто: минимум ингредиентов

Знаменитое печенье без муки. Вкусно и просто: минимум ингредиентов

Prieš kepdami į kiekvieną sausainį galite įdėti po graikinį riešutą. Taip sausainiai taps įdomesni ir skanesni.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *