Sekite mus Facebook'e!
Troškinys – tai orkaitėje iš įvairių produktų ruošiamas sotus patiekalas. Paprastai esame įpratę matyti troškinį su daržovėmis ir mėsa. Tačiau pasaulyje yra šimtai kitų troškinių receptų. Pavyzdžiui, ryžių troškinys su žuvimi arba vaisių troškinys su uogomis
. Visi troškiniai, nepaisant vienodų pavadinimų, gali būti individualūs ir tikti tam tikrai šventei.
Lazanija ir makaronų troškinys taip pat priklauso troškinių atmainoms
. Šiais laikais nedaug kas vakarienei ruošia troškinius. Kai kurie mano, kad šis patiekalas yra sudėtingas ir jam pagaminti reikia daug laiko. Tačiau mes jums parodysime, kad troškinys su mėsa yra gana paprastas būdas pamaitinti visą šeimą.
Mėsos troškinio ingredientai:
- bulvės – 500 g;
- vandens – 2 litrai;
- sviestas – 30 g;
- druskos – 25 g;
- juodųjų pipirų – 10 g;
- krapų – 30 g;
- pomidorų padažas – 100 g;
- alyvuogių aliejaus – 20 ml;
- raudonėlis – 5 g;
- maltos mėsos – 600 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- kiaušiniai – 1 vnt;
- džiūvėsėliai – 70 g;
- česnakų milteliai – 5 g;
- saldžiosios paprikos – 5 g;
- sūris – 100 g.
Mėsos apkepo paruošimas:
Nuluptas bulves supjaustykite stambiais kubeliais ir 15 minučių virkite verdančiame vandenyje uždengę dangčiu. Į virtas bulves įdėkite sviesto, 10 g druskos, 5 g juodųjų pipirų
, smulkiai supjaustykite 25 g krapų
, suberkite
juos
į
bulves ir išmaišykite iki košės.
Bulvių košę sudėkite į 24 cm kepimo indą, išlyginkite paviršių.
Į pomidorų padažą įmaišykite alyvuogių aliejų, raudonėlį ir 5 g druskos. Apšlakstykite bulvių košę pomidorų padažu.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir įmaišykite jį į mišrainę. Įdėkite kiaušinį, džiūvėsėlius, 5 g juodųjų pipirų, 10 g druskos, česnako miltelių, 5 g saldžiosios paprikos, ingredientus sumaišykite rankomis.
Dėkite faršą ant didelio pergamento lakšto, paskleiskite stačiakampiu storu sluoksniu.
Naudodamiesi orkaitės grotelėmis padalykite faršą į nedideles 2-3 cm storio juosteles.
Imkite po vieną juostelę ir dėkite ją ant kepimo formos šonų. Visas maltos mėsos juosteles sudėkite į formos vidų.
Kepkite indą 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Tuo metu stambia tarka sutarkuokite sūrį. Ant apkepo viršaus pabarstykite sūrio ir krapų ir dar 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Tai skanus, sotus troškinys su mėsa visai šeimai.
Tai puikus variantas vakarienei.
