Sekite mus Facebook'e!
Oladiye yra gana senas patiekalas, dažniausiai siejamas su rytų slavais. Tiesa ta, kad oladije yra blynų protėviai. Pirmieji blynai taip pat buvo maži ir stori, labiau panašūs į bulvytes. Vėliau, modernizavus maisto gaminimo įrankius, blynai tapo ploni ir ažūriniai
. Tačiau blynai išliko ir slavų kasdienybėje. Šis patiekalas priminė praeities tradicijas, perimtas iš pagonybės. Be to, kai buvo mažai miltų, blynus gaminti tapo pelningiau nei blynus
. Papasakosime, kaip galima pasigaminti blynus su daržovių įdaru.
Daržovių lietinių su daržovių įdaru ingredientai:
- Reikės: augalinio aliejaus – 3 valg;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- kopūstai – 350 g;
- Druska – šaukštelis;
- Cukrus – 1/3 šaukštelio;
- Kefyras – 350 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 250 g;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Žaliasis svogūnas – 20 g.
Daržovių paplotėlių paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai ir plonai sutarkuokite kopūstus. Svogūną sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi, lengvai apkepkite, kol taps skaidrus
, sudėkite morkas ir kopūstus, įberkite pusę šaukšto druskos ir cukraus, troškinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Kol faršas atvės, į kefyrą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite.
Į kefyrą suberkite miltus ir sodą, užminkykite tirštą tešlą
.
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, sudėkite juos į tešlą kartu su atvėsusiais troškintais kopūstais, išmaišykite.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos
.
Apvertus bulvytes į antrą pusę, keptuvę geriau uždengti dangčiu.
Fritas galima dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.
Iškepusios bulvytės yra skanios daržovių bulvytės.
