Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tai vienintelis būdas, kuriuo ruošiu mėtų patiekalus vakarienei. Skanus ir sveikas receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Polineka dažnai vadinama sausa žuvimi, nes ją išvirus lieka labai mažai skysčio. Jei mėsa neturi riebalų ir nesulaiko skysčio, ji tampa guminė

. Dėl šios priežasties daugelis žmonių neragauja ruošti lašišų

.

Tačiau verta paminėti, kad šioje žuvyje yra daug naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, vitaminų A, B, PP, taip pat kalio, magnio, jodo, omega-3 rūgščių. Tinkamai paruošus, polockas taps mėgstama žuvimi vakarienei ir pietums

. Polocko nebūtina ilgai mirkyti marinatuose. Tereikia žinoti tinkamų padažų receptus. Papasakosime, kaip paruošti keptą polocką.

Kepto šlakio ingredientai:

  • Polinezijos – 2 vnt;
  • druskos – 1,5 šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
  • žuvies prieskonių – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • miltai – 4 valg. šaukštai;
  • 20 % grietinės – 4 valgomieji šaukštai;
  • sojų padažas – 80 ml;
  • Dižono garstyčių – 1 šaukštelis;
  • svogūnas – vnt;
  • morkų – vnt;
  • česnako – 6 skiltelės;
  • bazilikas – 1 šaukštelis;
  • vyšninių pomidorų.

Kepto šlakio paruošimas:

Išvalytą nuo vidurių, nuplautą lašišą supjaustykite dideliais gabalais. Sudėkite žuvį į celofaninį maišelį, pabarstykite ½ šaukšto druskos, juodųjų pipirų ir žuvies prieskonių.

Rekomenduojame:  Valgau, negaliu sustoti. Tinginių mėsos kukuliai: skanus naminis receptas

Минтай на ужин готовлю только так. Вкусный и полезный рецепт

Apšlakstykite prieskoniais pagardintą polaką augaliniu aliejumi, užriškite ir pakratykite maišelį. Maišelį užriškite, pabarstykite žuvį miltais, vėl užriškite ir pakratykite.

Минтай на ужин готовлю только так. Вкусный и полезный рецепт

Sumaišykite grietinę su sojų padažu ir garstyčiomis, supilkite į maišelį ir dar kartą pakratykite. Neatidarydami maišelio, palikite žuvį marinuotis 20 minučių.

Минтай на ужин готовлю только так. Вкусный и полезный рецепт

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Į kepimo formą įdėkite pergamento, ant jo išdėliokite svogūnus ir morkas

. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite ant svogūnų ir morkų, pabarstykite bazilikais ir druska. Ant svogūnų sluoksnio sudėkite marinuotą žuvį ir vyšninius pomidorus.

Минтай на ужин готовлю только так. Вкусный и полезный рецепт

Uždenkite žuvį drėgnu pergamentu ir 40 minučių kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Минтай на ужин готовлю только так. Вкусный и полезный рецепт

Prie keptos mėtos galite išvirti ryžių, tai geras garnyras.

Минтай на ужин готовлю только так. Вкусный и полезный рецепт

Prieš patiekiant rekomenduojama ryžius sumaišyti su padažu, esančiu formos dugne.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *