Sekite mus Facebook'e!
Polineka dažnai vadinama sausa žuvimi, nes ją išvirus lieka labai mažai skysčio. Jei mėsa neturi riebalų ir nesulaiko skysčio, ji tampa guminė
. Dėl šios priežasties daugelis žmonių neragauja ruošti lašišų
.
Tačiau verta paminėti, kad šioje žuvyje yra daug naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, vitaminų A, B, PP, taip pat kalio, magnio, jodo, omega-3 rūgščių. Tinkamai paruošus, polockas taps mėgstama žuvimi vakarienei ir pietums
. Polocko nebūtina ilgai mirkyti marinatuose. Tereikia žinoti tinkamų padažų receptus. Papasakosime, kaip paruošti keptą polocką.
Kepto šlakio ingredientai:
- Polinezijos – 2 vnt;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- žuvies prieskonių – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- miltai – 4 valg. šaukštai;
- 20 % grietinės – 4 valgomieji šaukštai;
- sojų padažas – 80 ml;
- Dižono garstyčių – 1 šaukštelis;
- svogūnas – vnt;
- morkų – vnt;
- česnako – 6 skiltelės;
- bazilikas – 1 šaukštelis;
- vyšninių pomidorų.
Kepto šlakio paruošimas:
Išvalytą nuo vidurių, nuplautą lašišą supjaustykite dideliais gabalais. Sudėkite žuvį į celofaninį maišelį, pabarstykite ½ šaukšto druskos, juodųjų pipirų ir žuvies prieskonių.
Apšlakstykite prieskoniais pagardintą polaką augaliniu aliejumi, užriškite ir pakratykite maišelį. Maišelį užriškite, pabarstykite žuvį miltais, vėl užriškite ir pakratykite.
Sumaišykite grietinę su sojų padažu ir garstyčiomis, supilkite į maišelį ir dar kartą pakratykite. Neatidarydami maišelio, palikite žuvį marinuotis 20 minučių.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Į kepimo formą įdėkite pergamento, ant jo išdėliokite svogūnus ir morkas
. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite ant svogūnų ir morkų, pabarstykite bazilikais ir druska. Ant svogūnų sluoksnio sudėkite marinuotą žuvį ir vyšninius pomidorus.
Uždenkite žuvį drėgnu pergamentu ir 40 minučių kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Prie keptos mėtos galite išvirti ryžių, tai geras garnyras.
Prieš patiekiant rekomenduojama ryžius sumaišyti su padažu, esančiu formos dugne.
