Sekite mus Facebook'e!
Pyragai tapo neatsiejamu mūsų gyvenimo atributu. Tik nedaugelis žmonių gali atsispirti nusipirkti pyragą pietums ar užkandžiui. Paprastai mus visus vilioja šviežių kepinių kvapas.
Vienu populiariausių pyragų laikomi bulvių pyragai
.
Jie yra sotūs ir kartu nebrangūs. Tinka net vegetarams, jei tešla tinkamai paruošta
. Žinoma, bulvių pyragai yra lyginamoji naujovė kepimo srityje. Anksčiau bulvės nebuvo vertinamos kaip daržovė, todėl iš jų nieko nebuvo gaminama.
Paruoškime kvapnių ir skanių bulvių pyragų
.
Bulvių pyragaičių tešlos sudedamosios dalys:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- vanduo – 150 ml;
- pienas – 100 ml;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- greitųjų mielių – 6 g;
- miltai – 470 g;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai.
Įdarui skirti ingredientai:
- bulvės – 700 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- sviesto – 50 g;
- pienas – 150 ml.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Pieną ir vandenį
supilkite
į dubenį, pašildykite iki maždaug 30 laipsnių C.
Į vandenį su pienu supilkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir sudėkite mieles, komponentus sumaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir druską ir užminkykite tešlą
. Kai tešla pradės stingti, supilkite į ją augalinį aliejų ir toliau minkykite tešlą. Patepkite rankas aliejumi ir minkykite tešlą 5 minutes, kol tešla taps lygi, minkšta ir minimaliai lipni
. Ištepkite gilų dubenį aliejumi ir palikite tešlą valandą šiltai po maistine plėvele.
Įdarui išminkykite bulves, palaipsniui įmaišykite sviestą ir karštą pieną
. Padalykite tešlą į 16 dalių ir suformuokite rutuliukus. Suktinukus uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių.
Suformuokite paplotėlius – tešlą ištempkite į plokščią paplotėlį, į vidų dėkite šaukštą įdaro ir užspauskite tešlos kraštus.
Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Rekomenduojama kepinius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius.
Tai paprastas paplotėlių receptas, kuris tinka visiems.
