Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vartoju kefyrą ir majonezą. Greiti plokštainiai be orkaitės ir mielių: visi, kurie jų paragauja, prašo recepto

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Plokščia duona – tai pirmoji duona, kuri tapo prieinama žmonėms. Iš tikrųjų duonos kepalas atsirado daug vėliau nei plokštainis, nes jį buvo sunku iškepti. Plokštainiai buvo paprastesni, jiems kepti buvo galima rasti tinkamų indų. Iki šių

dienų įvairiose pasaulio šalyse vis dar kepami plokštainiai. Klaidinga manyti, kad plokštainiai išliko tik Rytų šalyse, Gruzijoje ir Armėnijoje. Šios šalys yra lavašo ir chačapuri kepimo rekordininkės.

Tačiau be šių gerai pažįstamų plokštainių yra ir daugybė kitų. Pavyzdžiui, blynai taip pat yra plokštainiai.

Paruoškime paprastus plokštainius kartu.

Plokštainiams skirti ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 2 šaukšteliai;
  • Majonezas – 2 šaukštai;
  • Kefyras – 300 ml;
  • Miltai – 450 g;
  • raugas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Augalinis aliejus – 150 ml.

Pyragų paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite druską, supilkite cukrų ir išmaišykite. Į mišinį supilti kefyrą, sudėti majonezą ir toliau maišyti

. Į mišinį persijoti miltus ir kepimo miltelius, išminkyti tirštą tešlą

.

Tešlą išminkykite rankomis ir suformuokite minkštus ir elastingus rutuliukus. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis, suformuokite kukulius.

Rekomenduojame:  Neišmeskite senų "Capron" pėdkelnių

Беру кефир и майонез. Быстрые лепёшки без духовки и дрожжей: все, кто пробует просят рецепт

Kočiotuvu iškočiokite gumulėlius į plokščius pyragėlius.

Беру кефир и майонез. Быстрые лепёшки без духовки и дрожжей: все, кто пробует просят рецепт

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite plokštainukus, kol iš abiejų pusių taps auksiniai.

Беру кефир и майонез. Быстрые лепёшки без духовки и дрожжей: все, кто пробует просят рецепт

Tai geras parduotuvėje pirktos duonos pakaitalas.

Беру кефир и майонез. Быстрые лепёшки без духовки и дрожжей: все, кто пробует просят рецепт

Šias plokštainio duoneles galima naudoti prie mėsos ir daržovių, naudoti su sriubomis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *