Sekite mus Facebook'e!
Blynai pasaulio kulinarinėje kultūroje atsirado maždaug VIII mūsų eros amžiuje. Juos kepė įvairių tautų atstovai. Dažniausiai, minėdami blynus, jie prisimena rytų slavus. Tiesa ta, kad slavai blynus iškėlė į tikrą kultą. Ši tauta sugalvojo blynais paremtą šventę – Maslenicą.
Dabar dauguma
žmonių
į Maslenicą žiūri skeptiškai
.
Pagrindinė blynų kepimo tradicija išlieka. Tačiau kitos tradicijos, pavyzdžiui, laužų deginimas, išnyksta
. Kiekvienas kepėjas per Užgavėnes stengiasi nustebinti savo firminiu blynų receptu. Dauguma šių receptų yra panašūs
. Papasakosime apie blynų nalistniki receptą.
Blynų nalistniki tešlos ingredientai:
- Pienas – 700 ml;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- krakmolo – 1 valgomasis šaukštas;
- miltai – 250 g;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Įdarui skirti ingredientai:
- Varškė – 700 g;
- cukraus – 150 g;
- kiaušinis – vnt;
- vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- sultenių – sauja.
Nalistnikų blynų paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, cukrų ir krakmolą, išmaišykite. Į kiaušinių mišinį persijokite ½ miltų ir išmaišykite iki tirštos tešlos
. 350 ml pieno supilkite į tešlą ir toliau maišykite. Į tešlą persijokite likusius miltus, supilkite pieną ir sumaišykite ingredientus
. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir palikite 15 minučių. Reikia įkaitinti keptuvę, patepti ją augaliniu aliejumi
. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol taps auksiniai, kiekvieną dėkite į atskirą plokščią indą. Kai blyneliai atvės, galite juos sudėti į vieną krūvą.
Įdarui: į varškę supilkite cukrų ir vanilinį cukrų, sultenes. Į įdarą įmuškite kiaušinius, išmaišykite iki vientisos masės.
Blynų krūvelę supjaustykite į 4 vienodus trikampius
.
Į kiekvieną trikampį dėkite įdaro, suvyniokite jį į vamzdelį, kraštus užlenkite į vidų.
Keptuvę ištepkite sviestu, ant dugno dėkite blyną. Sluoksniais išdėliokite blynų ritinėlius su įdaru. Kiekvieną sluoksnį patepkite sviestu.
Paskutinį nalistnikų sluoksnį uždenkite blynu, viršų uždenkite folija.
Kepkite 130 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių.
Rezultatas – kvapnūs, sultingi blynai su varškės įdaru.
Šių blynų užtenka ilgam laikui, nes visada gaunasi daug suktinukų.
