Sekite mus Facebook'e!
Norėdami paruošti originalų patiekalą, jums reikės:

- 150 g kvietinių miltų;
- 120 ml kefyro;
- 1 kiaušinis;
- 1 arb. šaukštelis cukraus;
- ⅓ arbatinio šaukštelio kepimo sodos;
- 400 g virtos dešros;
- krūva šviežių žalių svogūnų.
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite šluotele. Tada supilkite šiltą kefyrą ir vėl išmaišykite. Įberkite cukraus, sodos ir šiek tiek druskos. Po to suberkite persijotus miltus ir užminkykite ne per storą tešlą. Smulkiai supjaustykite laiškinius svogūnus ir įmaišykite juos į masę.
Dešrą supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant viryklės. Kai paviršius įkais, pamirkykite dešros griežinėlius tešloje ir sudėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, palaikydami vidutinę ugnį, kol gražiai apskrus.

Gatavus produktus sudėkite ant lėkštės, uždengtos popieriniu rankšluosčiu – jis sugers riebalų perteklių. Gausite sotų patiekalą su apetitišku plutele ir ryškiu skoniu, kuris tinka tiek rytiniam valgiui, tiek kaip lengvas užkandis.
