Sekite mus Facebook'e!
Salotos, vadinamos „Irina“, yra praktiškas ir skanus patiekalas. Produktų derinys suteikia jam neįprastą skonį. Tuo pačiu metu yra visi komponentai. Šios salotos puikiai sotina ir dėl ryškios išvaizdos gali tapti šventinio stalo puošmena.

Komponentai:
- 200 g rūkytos filė;
- 400 g grybų;
- 4 kiaušiniai;
- 2 švieži agurkai;
- krūva petražolių;
- 1,5 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 1 arb. šaukštelis cukraus;
- 4 šaukštai acto;
- majonezas.

Mėsą supjaustykite kubeliais. Paimkite plokščią dubenį ir ant jo sudėkite filė kaip pirmąjį sluoksnį. Ant viršaus padarykite majonezo groteles. Agurkus supjaustykite mažais batonėliais ir sudėkite ant mėsos. Vėl nubrėžkite groteles su majonezu. Smulkiai supjaustykite grybus ir kepkite 3 minutes keptuvėje. Pasūdykite ir sudėkite ant salotų. Aptepkite majonezu.
Svogūną susmulkinkite ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir cukraus. Supilkite actą ir vandenį. Išmaišykite ir palikite marinuotis pusvalandį. Nusausinkite skystį ir sudėkite svogūną ant grybų. Užpilkite majonezu ir pabarstykite petražolėmis.

Virtus kiaušinius atskirkite į trynius ir baltymus. Baltymus sutarkuokite stambia tarka, o trynius – smulkia. Baltymus sudėkite ant svogūno ir apvoliokite majonezo tinkleliu. Paskutinis sluoksnis – tryniai, papuoškite majonezu. Salotos paruoštos, galite mėgautis jų skoniu.
