Sekite mus Facebook'e!
Ilgą laiką bulvės negalėjo tapti mėgstamiausia daržove Europoje ir NVS šalyse. Bulvės nuodijo ir pražudė daugybę valstiečių. Žmonės tiesiog bijojo valgyti bulves
. Dėl šios priežasties Prancūzijoje žemvaldžiams, kurie augino bulvių laukus, valdžia mokėjo pinigus. Prireikė šimtmečių, kad būtų išugdyta meilė šiai daržovei. Tačiau XX a. daugelis žmonių pamėgo šią daržovę ir neįsivaizdavo savo mitybos be jos.
Bulvės nebėra egzotika, todėl atsirado daug įdomių receptų. Paruoškime bulvių pyragus visai šeimai.
Bulvių pyragų ingredientai:
- bulvės – kg;
- sūris – 100 g;
- petražolių – ryšulėlis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 100 g;
- miltai – 4 šaukštai.
Bulvių pyragaičių paruošimas:
Išvirkite nuluptas ir supjaustytas bulves, kol bus paruoštos. Bulves sutrinkite iki košės, supilkite tarkuotą sūrį, išmaišykite. Susmulkinkite
petražoles ir supilkite jas į bulvių košę
.
Į bulvių košę įberkite druskos ir vėl išmaišykite
. Rankas patepkite augaliniu aliejumi ir iš bulvių košės suformuokite nedidelius paplotėlius, juos sudėkite ant maistinės plėvelės.
Dubenyje išplakite kiaušinius, sumaišykite su grietine
, į kiaušinius ir grietinę suberkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą. Suvyniokite bulvių tortilijas į tešlą ir siųskite jas į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi.
Kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Šiuos plokštainius galima patiekti su grietine. Puikus patiekalas dienos pradžiai.
